Nyttig mat är gott och här får ni ett gott recept

Hej på er jag har kommit på att nu är det väldigt längesedan ni har fått något mattips från mig. Så nu kommer ni få ett. Igår åt vi kikärtsvåfflor, ja jag vet att det låter inte så upphetsande men det var gott. Dom smakade  Inte som vanliga våfflor men det ska dom inte heller göra. Jag tycker när man äter nyttig mat måste man lägga dom gamla smakerna hemma och omfamna dom nya smakerna med positivt tänkande. Då tror jag att det blir lättare att äta nyttig mat. Jag har ingen problem alls för jag har inga förväntningar, ska jag va ärlig är det många gånger jag tror kan det här bli gott. Nästan alltid så blir det gott. Rödbetskrämen till våfflorna va så god och tänk er att veta att det jag äter är bra för mig och min kropp. Det var även väldigt mättande. Okej så här kommer receptet som jag hittade på iform.

Kikärtsvåfflor

 • 1 dlkikärtsmjöl,
 • 1 dlvatten
 • 1ägg
 • ½ tskmald spiskummin
 • 1liten vitlöksklyfta, pressad
 • ½ tskhavsalt
 • blanda ihop allt. Här får du två våfflor.

Rödbetskräm:

 • 75 grödbetor, kokta
 • ½ dlkvarg
 • ½ msktahini
 • ¼ tsksalt
 • Svartpeppar
 • ½ tskmald spiskummin
 • Tänk på att koka rödbetorna i god tid. Tar lång tid att koka. Vet att du även kan köpa färdigkokta. Sen en stor god sallad till.

  Ja då kör vi som vanligt en bra dag och kom ihåg att det är du själv som skriver din bok. Ta hand om er ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *