Recept på världens godaste kakor.

Hej på er

Ja idag tänkte jag att ni skulle få ett recept på så goda kakor som jag bakade i helgen. Dom är så enkla och snabba att göra. Tycker ni om att baka ska ni följa http://Fredriksfika  och http://Bakamedfrida    

Jag älskar deras bloggar för dom ger så många bra tips . Dom här godingarna hittade jag hos fredriksfika.

Du behöver

100 g rumsvarmt smör , 1 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 2 msk sirap, 2;5 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1-2 tsk flingsalt. Viktigt att smöret är verkligen rumsvarmt.

sätt ugnen på 175 grader.

vispa samman smör,socker,vaniljsocker och sirap.
Blanda mjölet med bakpulver. Blanda i hop allt till en deg som du sen delar i tre bitar. Forma till en lång rulle 30 cm. Lägg på en bakplåtspapper o platta till dom lite med en gaffel. Krossa flingsalt och strö över längderna. Baka mitt i ugnen 10-12 min . Ska bli lite bruna. Ta ut dom och efter två minuter  skär du  diagonala snittar. Sen är det bara att njuta.

Jag kunde ha fått dom lite mörkare.
Okej då vet ni vad ni ska baka i helgen. Jag ska testa att baka en baguette. Lite läskigt för det verkar svårt.  Bakar ni får ni gärna berätta om det.
Ja dags att ta hand om dagen och glöm inte att lägg inte fokus på sådant som ni inte kan göra något åt ? Snart blir det ?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *