Bilderna fungerar inte men ack så goda vegetariska koreanska köttbullar. Här är receptet.

Hej på er ja då börjar vi sakta men säkert närma oss helgen. Ja vi ska iväg den här lördagen igen. Det blir en heldag hos sonen igen , ska bli så kul. Jag ska ta med mig helgens kaka och han blev så glad och det är ju kul att familjen gillar att jag bakar. Blir det bra så får ni receptet, ja på tal om recept så ska ni få ett på några vegetariska koreanska köttbullar som vi lagade igår. Bilden är inte bra men bullarna smakar mums. Ja som jag sa På Insta så går dagen i matens tecken idag . Baka och beställa mat. Hämta leverans på posten eller sonen gör det. Jag visar sen vad jag har beställt. En sak är hemlig för det är till min dotter och jag vet att hon läser min blogg. Okej då hoppar vi till receptet.
Jag kan tyvärr inte lägga upp någon Bild, så ni får försöka tänka ut själv hur dom ser ut.

1 förp förkokta kidneybönor
1 vitlöksklyfta (krossad)
1/2 gul lök, hackad
1 tsk timjan
1 msk tomatpuré
1 tsk tamarisoja
1 dl havregryn
3/4 dl solrosfrön
salt & peppar
Den magiska BBQ-såsen:
4 tsk honung
2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1 msk tamari
1 tsk sesamolja
1 tsk färsk ingefära, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
salt & peppar
Instructions

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj av bönorna.
Stek lök och vitlök i en panna med lite olja och vatten tills de mjuknat.
Lägg solroskärnorna och havregrynen i en mixer och mixa tills de blivit till ett fint mjöl.
Lägg bönorna i mixern och pulsa flera gånger. Lägg ner resten av ingredienserna och fortsätt pulsa tills allt blandats. Smaka av med salt och peppar.
Rulla 15 köttbullar.
Baka i ugnen på en plåt i 15 minuter (vänd på dem efter halva tiden).
Ojojoj, dags för SÅSEN. Hetta upp alla ingredienserna i en kastrull och lägg sist i köttbullarna. Toppa med sesamfrön och hackad purjolök (frivilligt) och servera med quinoa och broccoli (också frivilligt). Ja nu kopierade jag hela receptet för nu måste jag se varför jag inte kan lägga upp bilder. Jag hatar när det tekniska inte fungerar eller när jag är tvungen att behöva hjälp för jag har ingen aning vad som är problemet.
Ha en fin dag så hörs vi imorgon. ???????????☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️ Då fick vi iallafall in lite färg. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *