Tankar om framtiden och ett gott nyttigt recept.

Hej ja då var helgen över och vi kom aldrig ut på någon vandring. Det har i princip regnat hela tiden . Dock så har det varit en bra helg. Vi har bestämt oss för hur vår framtid ska se ut . Vi har gjort upp en plan och vi har redan börjat på vår plan . Vi kommer börja rensa ut vårt hus . Vi har samlat på en del saker som vi inte tänker ta med oss till vårt nästa boende. Det blir ju så med stor familj och stort hus. Sen har jag sparat alla leksaker,kläder och barnsaker och Det känns som dom inte kommer behövas .  Tror att det här kommer bli bäst för våra barn dom ska ej behöva rensa ett stort hus efter oss. Så Nya äventyr väntar runt hörnet. Det bästa är att vi har ej bråttom. Det svåraste kommer bli att slänga eller sälja saker men jag tror att det blir lättare när man har slängt den första saken. Vad tror ni

okej nu till ett väldigt gott recept som jag lagade till mitt nyttiga fredagsgott . Ni kanske tycker dom är lite mer åt julhållet men som ni vet så tar jag mina recept i en viss ordning.

Så här gör du

1/2 msk chiafrön blandat med 2 msk vatten
1 dl valfri mjölk, t ex mandelmjölk
0,5 g saffran
3 msk kokossocker
2 rågade msk kokosolja
2 msk bovetemjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa örtsalt

Sätt ugnen på 100-125 grader. Blanda chiafrön med vatten och ställ åt sidan (det ska bli en geléliknande massa). Blanda mjölk, saffran, kokosolja och kokossocker i en kastrull och låt sjuda på låg värme tills kokossockret och kokosoljan har smält. Blanda alla torra ingredienser och vispa ned dem och chiablandningen i mjölken. Vispa på tills du har en tjock, jämn smet. Låt smeten stå och svälla i knappt 10 minuter.  Jag vill även tacka foodpharmacy för receptet.

Ja då är det en ny härlig vecka . Ta hand om er och glöm inte att hålla avstånd. ?

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *