Matrecept och tankar om tvättstugan

Ja mina kära vänner det händer inte så mycket roligt att prata om. Livet rullar på och dom stora glädjestunderna är när det plingar till i telefonen och man får något meddelande från sina barn. Jag klagar inte för jag vet att det är många andra som har det värre och det viktigaste är att vi håller oss friska. Vi har faktiskt saker att göra. Vi har ett rum till att fixa och det är vår tvättstuga. Vi behöver färg,golv,takplattor,bänkskiva,torktumlare och kanske skåp. Kommer säkert på något mer. Jag håller faktiskt på och gör en moodboard. Ni får se den när den är klar.

okej är ni lite sugna på att få ett recept på väldigt goda rödbetshamburgare.

Den var så god men den blev ännubättre dagen efter.Det ända som inte var så bra var brödet men jag fick ta det som jag hade hemma.

Börja med att ta en msk chiafrön plus 3 msk hett Vatten . Låt svälla i 5 minuter.
skrubba och finriv fyra medelstora rödbetor. (300g )
skala och finhacka 1/2 rödlök och riv två vitlöksklyftor.
hacka 1/2 kruka basilika eller köp fryst basilika
1/2 dl kapris och lite saft från en halv citron. Salt och peppar.
2 dl havregryn.
Blanda allt och om du vill kan du hälla i lite vatten. Forma till fyra stora eller till flera små.
lägg dom sen på ett bakplåtspapper och in i ugnen på 100-125 grader. I 25 minuter. Jag åt dom till lunch dagen efter och då stekte jag dom väldigt lätt på stekjärnet. Jag tyckte dom blev godare då men det är en smaksak.

Den goda örtmajonäsen gör du så här.
mixa ihop en dl osötad sojadryck, en msk dijonsenap och en msk vitvinsvinäger. Tillsätt 2-2 1/2 dl mild kallpressad rapsolja. Så god och coolt att du inte behövde några ägg.

Tack Food pharmacy för ert goda recept.

Så nu ska jag träna lite och meditera innan jag tar tag i dagen. Kom ihåg att göra det bästa av situationen. ? Snart är vi fria igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *