Nytt recept från foodpharmacys kokbok

Hej måndag igen och ingen större förändring. Fortfarande samma hemska situation som jag gör allt för att undvika att höra och läsa om. Blir bara sämre när jag hör om verkligheten , nu lever jag i min bubbla. Jag känner så för jag vet att en vanlig förkylning är extra jobbig hur blir det då med en influensa. Vill inte tänka på det. Nu har jag även slutat ta astmamedicinen. Nog pratat om detta. Vi har gått lite promenader i helgen och sen har vi tittat på sista säsongen av homeland. Så inte så mycket att berätta. Så då tänkte jag ge er ett nytt recept. Hoppas att ni inte tycker det är tråkigt med att bara få matrecept.

Bovete pannkakor

Vispa 3 ägg fluffiga tillsätt sen 2 dl vatten, 31/2 dl bovetemjöl, 5 dl mjölk ( vilken sort bestämmer du själv) en nypa salt. Vispa till en jämn smet. Smält ca 1 msk kokosolja och häll i smeten. Låt svälla 10 minuter. Sen är det bara att grädda pannkakorna på låg temperatur. Jag gjorde två fyllningar.
lägg 2 äpplen och 4 torkade blötlagda aprikoser plus en tsk malen kanel . Det blir så gott.

Nästa ta en förpackning svarta bönor 400g . Skölj och lå rinna av.
Hacka två vitlöksklyftor och 250 g plommontomater. Värm i en kastrull.
hacka en halv rödlök och en avokado. Blanda ner allt i den varma såsen.
Häll på lite hackad basilika. Sen är det bara att njuta.

Tack ännu en gång för det goda receptet. Nu fick jag det från foodpharmacys kokbok.
Nu ska jag göra en matlista för den här veckan.
Hoppas att ni mår bra därute och att ni får en härlig måndag. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *