Nytt projekt på gång.

Hej , ja då var det fredag och det känns inte som en vanlig fredag. Inget känns som det ska va. Det är som man är med i någon film som man bara vill ska ta slut. Mitt sätt att överleva är att jag inte vill veta något om det som händer. Så fort jag hör något så mår jag sämre. Så då slutar vi att prata om det och ser i framemot att få ett härligt recept av mig.


Det blev en god ramensoppa Du behöver

Soppa

100 g nudlar (valfri sort)

1 l buljong (1 port miso + 1 l vatten + 3 msk tamari)

2 msk färsk ingefära, hackad

4 vitlöksklyftor, hackade

150 g champinjoner

2 msk olja

2 pak choi

1 paket tofu (à 270 g)

2 dl frysta sojabönor

65 g babyspenat

Tofumarinad

2 msk tamari

2 msk sesamolja

2 msk risvinäger  

Du börjar med att pressa ur vattnet och skära tofun i kuber och blandar tofumarinaden. Låt ligga i 30 min. Sen är det dags att strimla och hacka alla grönsakerna.

Koka upp grönsaksbuljongen. Lägg ner ingefäran och vitlöken och sänk värmen. Fräs svampen på låg värme och lägg ner i buljongen. Strimla pak choi på längden och lägg ner i buljongen.

Koka upp nudlarna. Fördela nudlar, tofu, sojabönor och spenat i fyra högar i fyra djupa skålar. Häll över den varma buljongen i skålarna.

Här har ni en god och nyttig soppa. Jag tog risnudlar, så det blev glutenfritt.

Ja nu ska jag sätta igång med ett stort projekt och jag tänkte att ni ska få va med på det. Ett litet problem är att jag måste få med min man på den här resan. Vi har en trappa ner till källaren som ligger mittemot köket och som vi inte använder. Den vill jag göra om till skafferie . Nu är det världens skräpkammare och vi har ett överfullt skafferie. Så nu ska jag tömma det. Håll tummarna att jag får med min kära man på den här resan. Han ska bara bygga och jag tar resten. Vi behöver bygga ett golv och sätta upp hyllor. Ha nu en härlig helg och försök och hitta guldkornen i ditt liv. ?

2 svar på ”Nytt projekt på gång.

  1. Stackars Leif…….han skall BARA bygga!!!!
    Kjelle bygger högst upp i huset nu….ett kök och badrum. Åh vad mycket jobb det är!!!!
    Har det inte hänt något förresten!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *