Sjukstuga och hembakat

Hej ja idag är det fredag och jag ska gå och köpa en febertermometer. Min yngsta son kunde ha mått bättre. Den vi har är väldigt gammal. Vi brukar inte ta tempen men nu tycker vi att det är dags. Min man är lite rolig han gav honom en mattermometer att hålla i och den visade 39 grader. Ja ni ser det är dags att köpa en ny så jag ville bara titta in och berätta om några fantastiska glutenfria frukostbullar jag gjorde i går. Sen får jag gå.

3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk havssalt
2 ½ tsk äppelcidervinäger
3 äggvitor
2 ½ dl kokande vatten
3 msk frö (blanda i eller bara toppa)
Så här gör du
Sätt ugnen på 175 grader. Häll alla torra ingredienser i en bunke och rör ihop (inklusive frö om du vill ha det i smeten). Häll äggvitorna och vinäger i bunken med alla torra ingredienser och rör ihop. Häll sen i kokande vatten och vispar med elvisp ca 30 sekunder samtidigt. Dela upp degen i 6 bitar och forma runda bollar med blöta händer. Strö över lite valfritt frö. Grädda i nedre delen av ugnen 40 minuter på bakplåtspapper. Tack underbara https://foodpharmacy.se/2020/02/frukostfrallor-till-helgen/

Jag gjorde utan frö i smeten men jag strödde på lite sesamfrön. Dom blev väldigt mjuka och fluffiga. Superenkla att göra.

Ha nu en skön helg. Ladda batterierna. Det ska jag göra ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *