Vegetariskt recept

Hej hopp här har jag en sjukling hemma. Inte kul för jag vill inte bli smittad. Ha astma är ingen höjdare när man blir förkyld. Okej vi tänker på något roligt. Ja för det första är dom fortfarande med på budgivningen. Tror att det kommer avgöras idag. Så spännande. Till något helt annat så lagade vi en så god middag och när vi lagar något gott så måste ni också få det. Receptet kommer från httpshttps://foodpharmacy.se/2020/02/indiska-kaldolmar-med-currysas-och-mango-chutney/

Du behöver
Kåldolmar:
1 huvud savoykål
2 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
1 msk spiskummin
1 krm chili flakes
1 förpackning kikärter
1 förpackning kokta linser(svarta)
1 1/2 msk fiberhusk
salt & peppar
1 msk tamari soja
1 msk rapsolja
1 tsk honung
Mango Chutney:
1 pkt fryst mango (tinad)
1 röd chili, finhackad
1/2  lime, pressad
1 vitlöksklyfta, krossad
1 kruka koriander, hackad
Currysås:
1 burk kokosgrädde
1 tärning lantbuljong , jag tog grönsaksbuljong och svampbuljong.
2–3 msk currypulver/kryddblandning

Så här gör du
Kåldolmar:
Skär och ta loss alla kålblad. Förväll i kokande lättsaltat vatten. Låt bladen rinna av. Skär mittnerven på kålbladen tunnare.Skala vitlöken. Kör den till smulor i matberedaren tillsammans med persilje spiskummin, chili flakes, sköljda avrunna kikärter och fiberhusk. Kör 10 sekunder till en grov smet. Tillsätta svarta linser och pulsa några gånger till. Smaka av med salt och peppar.Forma smeten till 18 avlånga bollar. Lägg en boll på varje kålblad, vik in sidorna och rulla samman till en kåldolme. Lägg dem i en oljade ugnsfast form. Pensla dem med en blandning av olja, tamari och honung. Baka på 200 grader i mitten av ugnen, cirka 15-20 minuter.
Mango Chutney:
Mixa hälften av mango i blender tills den är slät. Sen rör man alltihop, inklusive andra hälften av mango bitar, i en skål och låt det står tillsammans ett tag.
Currysås:
Koka allt upp tillsammans och smaksätt med salt och peppar. (det kan behöva någon tjockningsmedel som arrowroot om det är för tunn)

Jag har kopierat texten.

Dags att koka te till sjuklingen. Kämpa på därute och tack för att ni tittar in ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *