Ni måste laga det här så gott.

Hej ska ni laga något som jag har lagt upp , så är det lördagens middag. Alltså så gott att jag var ledsen att jag inte orkar äta så mycket. Jag är en sådan person som äter lite åt gången men blir därför snabbt hungrig igen. Inte så smart.


Ser inte så gott ut men friterade blomkål. Wow wow säger jag bara. Så här gör ni.
Ta en skål med 4 dl mjöl och en skål med två dl mjölk. Skär blomkålen i småbuketter. I mjölen häller du i 0,5 tsk cayennepeppar,1 tsk vitlökspulver, 1 tsk paprikapulver och 1 tsk lökpulver. Blanda runt. I mjölken häller du i två dl av mjölet. Blanda runt och doppa ner blomkålen och sen rullar du dom i mjölet. Fritera sen i rapsolja i 180 grader. Fritera i ca fem minuter dom ska bli gyllene. Lägg sen på hushållspapper. Jag hade två såser till. Den första tog jag o smälte ca 50gram smör och sen blandar du ner någon stark sås. Jag tog chilisås. Den andra såsen tog jag 1,5 dl naturell yoghurt och blanda i 0,5 dl majonäs,0,5 dl mjölk, 0,5 tsk torkad dill,0,5 tsk vitlökspulver,0,5lökpulver, 0,5 tsk oregano,salt o peppar. Rör runt.


Det här var så gott . Vill ha det igen.
skiva gurka , RödKål , morötter och ha i böngroddar och mango. Du har även nudlar och mango i. Du gör en sås av riven ingefära, 5msk fisksås, 5 msk lime Tre skedar socker och lite hackad chili. Häll över salladen och nudlarna och blanda runt. Lägg sen på dom friterade nudlarna.

Sen blandar du på en tallrik med kokos och panko. En tallrik med ägg. Sen tar du stora fina räkor och doppar I mjöl ägg Och kokosblandningen . Fritera i ca 30 sek. Sen är det bara att njuta. Har även lagt upp lite på min Insta stories. Det här receptet har jag hittat inne hos fina https://blogg.loppi.se/bisse/   
Tack ?

Ny vecka och nya utmaningar Ha en bra dag ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *