Dystra tankar och ett gott recept

Hej ja nu är det fredag. Så mysigt. Kanske inte världens bästa helg. Min man och vår äldsta son ska åka iväg på skidsemester. Ja jag är lite ledsen för det, inte för att jag inte ska med eller att jag blir ensam. Det klarar jag, jag ska se en massa tjejfilmer. Ta själv lite semester, bara köpa färdiglagad mat. Nej snarar är det att jag inte kan åka skidor, jag känner mig utanför. Det här livet gillar jag. Va ute och sen komma in och dricka och äta gott. Mysa framför en brasa. Träffa människor. Så det är det som gör ont. Dom gör något som jag inte kan va med om. Tråkigt.

Okej till något helt annat.

Vill ni ha receptet på det här. Så gott och enkelt. Du kan sen servera med vad som helst. Vi tog couscous.

1

Du tar en gul lök och tre vitlöksklyftor och hackar fint. 1-2 tsk chiliflakes och två grovrivna morötter. Lägg allt i en stekpanna med Kokosolja och stek på låg temperatur. När löken är mjuk och fin häller du i ca 0,5 cm färsk ingefära,400 g finkrossad tomat,2dl kokosmjölk och buljong (1 msk lantbuljong ). Sen kan du mixa det eller bara ha det som det är. Jag mixade inte. Sen häller du i 400g färdigkokta svarta bönor. Smaka av sen med garam masala ,lime ,2 dl vatten , salt och peppar. Mängden beror på hur starkt du vill ha det. Jag fick höra att du ska slänga i garam masala sist för annars försvinner alla näringsämnen i uppvärmningen. Garam masala är en krydda full med antioxidanter. Häll sen i babyspenat.
Servera sen med en blandad sallad och cashewnötter . Som vanligt vill jag tacka foodpharmacy.se

Okej då tar vi en dag i taget. Tack för att ni läser , ni är bäst. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *