Bomb och falafelvåffla

Hej wow vad det blåser ute. I går hände en otäck sak. Plötsligt hör jag världens smäll, först tänkte jag åskar det men sen blev min tanke genast. Det är en bomb, tänk att jag pratar om Sverige och jag tror att det är en bomb. Då förstår man vad som börjar hända med Sverige. Sprängningar har blivit så vanligt att det är det första man tänker på. Så hemskt men som tur var så var det Trafikverket som härjade. Det kom en till under natten. Okej nu pratar vi om något annat roligt. Vill ni ha receptet på det här.

En falafel våffla . Så god.
Så här gör du mixa 6 dl kikärter och häll i sen 1,5 gul finhackad lök, 3 finhackade vitlökar ,3 msk finhackade persilja, 0,8 msk vetemjöl eller något glutenfrimjöl ( kikärtsmjöl ) 1,5 tsk spiskummin mald,1,5 tsk paprikapulver,0,5 tsk mald koriander,salt och peppar. Blanda runt. Det blir ingen vanlig våffelsmet så du får trycka ut i järnet. Sen serverade jag tomater till. Du kan även ha lite lök till. Jag gjorde aldrig såsen men ta 1dl tahini,0,5 dl vatten,0,5 cl citronsaft och en riven vitlöksklyfta. Sen kan du även ha lite naturell yoghurt. Jag gjorde en på ägg och rapsolja. Tänk på att sen när du lägger ut smeten på järnet så får du klappa till den. Tack för receptet Mattias Kristiansson

Nej då tar vi hand om oss själva och den här underbara dagen. Ha en bra dag ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *