Recept på en så god grönkålsgratäng.

Hej , ja nu är vi i slutspurten . I dag är en väldigt hektiskt dag, hoppas jag. Jag väntar på en jättestor leverans som ska packas och skickas. Så håll tummarna att det blir som jag tänkt mig. Okej nu pratar vi om något annat roligt. Jag har ett så gott recept till er så vi kör igång. Det har inte hänt så mycket annat, jag har mest tagit hand om företaget.

Grönkålsgratäng som är så god.
Börja med att ta bort grova stjälkar och tvätta 200g grönkål. Koka den några minuter i lättsaltat vatten.Låt den sen rinna av och hacka den grovt.
Skär sedan två paprikor, 1dl svamp, en röd lök och en klyfta vitlök i fina skivor. Smaksätt med chilipeppar när du stekar dom lite lätt. Stek även grönkålen så den blir mjuk. Salta och peppra och ringla över en tsk äppelcidervinäger som får suga in. Häll allt i en gratängsform. Strimlan 6 st soltorkade tomater och smula 150 g fetaost över gratängformen. Blanda runt allt.
vispa tre ägg, tre dl mandelmjölk,två tsk äppelcidervinäger, en tsk senap (dijon ) 1/2 tsk paprikapulver, en tsk salt och ett krm peppar. Sen river du ost över och ca 40 g jordnötter. Rosta gärna dom i en torr stekpanna. Sätt in formen i 30- 40 minuter.
Jag hittade receptet inne hos @hjoweight

Okej det blir ett kort inlägg idag . Ta hand om er ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *