Världens godaste kladdkaka

Hej på er hur mår ni. Tänk att så snabbt man kan tappa en rutin. Väldigt länge bloggade jag varje dag och nu bloggar jag inte lika ofta. Kan inte förklara men tror det har med Insta att göra. Okej jag vill ju fortfarande prata med er och nu har jag tips till er på en så god efterrätt. Ni måste göra den. Så god. Då kör vi
Du smälter 100g smör. Ta bort från värmen. Hacka 100g vit choklad och rör ner i smöret. Rör till chokladen smällt. Sen tar du 2dl socker,1 1/2 dl mjöl,1 krm flingsalt och 1/2 tsk malen kanel. Därefter vänder du ner två ägg. Ett i taget. Sen rör du ner 1/2 tsk finrivet citronskal och 3 dl rivet äpple. Smörj en form med löstagbar kant och bröa med kokos. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen. 175 grader i ca 15-20 min. När kakan är klar låter du den svalna helt. Nu ska du göra krämen som du ska ha ovanpå kakan. Ta 300g philadelphiaost och 3/4 dl florsocker. Vispa fluffigt. Sen tar du 1 dl grädde och häller i försiktigt och vispa till en fluffig frosting. Blanda ner 1/2 tsk kanel. Toppa sen med hasselnötter och äppelchips. Jag gjorde inga äppelchips. Du kan även strö lite kanel över. Det gjorde jag inte. Lycka till med kakan.


Ny vecka och nya utmaningar. Min dotter fyller år den här veckan och vi ska fortsätta med att fixa walk-in-closet. Det blir så bra. Visar när det är klart. Ska ha två byråer till. Ska förhoppningsvis hämta en imorgon. När rummet är klart ska sovrummet få sig en omgång. Nej nu måste jag fortsätta att arbeta. Ha en fin dag . En liten fråga gillar ni att få matrecept? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *