Här kommer receptet på Pumpacheesecake .

Hej hoppas ni har haft en trevlig helg. Jag har haft en härlig helg. Inte så mycket vilande men kul har vi haft. På fredagen köpte jag blossas årsglögg, så det ska bli kul att smaka. Sen så sparar jag på flaskorna, dock så vet jag inte vad jag ska ha dom till, ni får gärna komma med tips. Jag har haft ljus i en del. Sen har hela helgen gått åt att köra till Bauhause. Fredagskvällen åkte vi ditt och köpte en stång till garderoben och det bästa var att när vi kom hem var middagen färdig för Ludvig och Johanna hade fixat middagen. Sen hade vi en trevlig kväll. Lördagen åkte vi igen till bauhause för nu hade vi bestämt oss för att måla om rummet. Ni ska få se när det blir klart. Mitt i allt det här så lyckats vi köpa tre byråer från blocket som vi ska hämta nästa dag. . Efter en sen frukost åkte vi och hämtade våra byråer, så trevliga människor vi träffade. Nu ska vi bara hitta tre till. Det var ju farsdag igår och jag vill tacka min kära dotter som fick till en mysig fikastund med sin pappa. Ja nu kommer vi till det här som många har väntat på. Jag la upp en bild på instagram , efterrätten som jag gjorde till helgen och fick en del som ville ha receptet, så här kommer det.  • 100 g smör
  • Ca 14 st digestivekex här kan du ta glutenfria men tänk då att ta många fler.
  • 3 msk farinsocker 
  • 0,5 tsk malen kanel 
  • 1 msk vaniljsocker 
  • krossa kexen och häll i alla kryddor plus smält smör. Ta en hög form och Smörj in lite lätt och lägg i smördegspapper. Lägg i smeten och platta till så den blir jämn. Stoppa in ca 8-10 min i 200 grader. Ta ut och låt den svalna helt. Sen skär du 200 g pumpa i små bitar. Koka dom till dom blir mjuka och gör sen puré av pumpan. Låt den sen stå och svalna.
  • Dags för härliga fyllningen. Ta 900 g färskost, jag valde philadelphiaost. Nu ska du hälla i 1,5 dl socker, 0,5 dl farinsocker,0,5 msk vaniljsocker,1 msk kanel,0,5 tsk nejlika och 1 krm muskot. Blanda och vispa fluffigt. Vispa sen ner 1,5 dl rumstempererad gräddfil. Vänd ner pumpakrämen och blanda ner ett ägg i taget. Du ska ha tre ägg och två äggulor. Blanda noga. Häll sen fyllningen i din form med kexen. Stoppa in i 130 grader i 45-50 minuter. Du får inte öppna luckan . När tiden gått stänger du av värmen och öppnar luckan ett par sekunder. Stäng sen luckan och låt den stå i 30 minuter. Ta ut och låt den svalna ute och sen in i kylen i minst sex timmar men bäst resultat om den får stå över natten. Sen kan du servera med grädde eller glass. Pudra gärna lite kanel över. Jag glömde det men den var så god.
  • Mycket jobb men det var det värt. Lycka till och tack fina @royfares för det goda receptet.

okej nu fick jag precis tid till doktorn. Jag har vaknat med en del blåmärken på mina ben,armar och handen . Även har jag fått några blåsor i munnen och det berättade jag för min storebror som är läkare och han tyckte att jag skulle gå till en doktor så då får man ju göra som sin storebror säger. Nej nu måste jag fortsätta att arbeta men snart kommer receptet på en så god spenatsoppa. Ja vi får väl vara nyttiga också. Ja det vet ni jag är. Ha nu en härlig måndag och ta hand om er. Jag ska försöka att blogga mer igen för det är faktiskt väldigt kul att skriva till er. ? Tack för att du läste.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *