Recept på vodkapasta.

Hej Ja den här helgen blir inte riktigt som jag tänkt mig för just nu startar vår bil när den själv känner för det. Så det blir till att bara hänga hemma. När man inte har bil så märker man hur beroende man är av en bil. Dock så tror jag att vi åker och slänger skräp, vi får bara inte stänga av motorn. Dags att lämna in bilen . Okej vi pratar om något annat roligt.

Nämligen här kommer receptet på vodkapasta som ni måste laga. Ni börjar med att ta och verkligen finhacka en gullök,några klyftor vitlök och chili. Där bestämmer du själv hur stark du vill ha. Jag gillar inte stark mat så jag tog en hel utan kärnor men gillar du hetta så ta två med kärnor. Ta en gryta och häll i olja och smör. Häll i löken och chilin. Stek lite försiktigt får inte ta färg, ska bara mjukas upp lite. Ta nu en massa goda körsbärstomater och dela dom i bitar. Jag tog tomater i olika färger. Ta två till tre lådor med tomater. Plocka upp löken och häll i ca en matsked tomatpuré ( Mutti eller någon annan god tomatpuré ) Stek lite på tomatpurén och sen häller du i lökfräset igen och rör runt. Släng sen ner alla tomater och låt det sen koka ner. Vill du ha det lite sötare kan du hälla på socker, jag gjorde inte det. Vill ha så lite socker i maten. Nu tar du en hel kruka med basilika och plockar av alla bladen. Ta i en näve med basilika och häll ner i grytan. Nu tar du och häller på vodka. Sen ska det här bara koka koka koka så läääääänge som möjligt. Du får hälla på lite mer vodka hela tiden. Ju längre den får koka ju mer smak blir det. Sen sätter du på pastan och köp en bra kvalite på pastan. När pastan kokar häller du på grädde, jag tog ca 5dl men ni får smaka och gå på känslan av hur ni vill ha den. Den ska bli mellanröd. I med resten av basilikan. När pastan är nästan klar ta då ca en dl av vattnet och häll i såsen. När pastan är klar häller du ner den i såsen . När maten kom upp på tallrikarna la jag på lite mozarella . Nu är det bara att njuta . Jag blir bara hungrig när jag tänker på den.

Så krämig och så god. Tack igen @petratungarden för receptet

Ni får gärna berätta om ni lagar receptet. Ha nu en fin helg och nu ska jag ta hand om mina kunder ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *