Loppis,historie,slott och rädda en padda.

Hej och hå vad tiden går som tur är så händer det saker hela tiden. Ja igår hade vi vår utflyktsdag. Så vi körde till grönsöö slott men först gjorde vi något som vi aldrig tidigare gjort. Ni vet ibland så ser man skyltar på vägen att det är loppis,konst eller hantverksförsäljningar på vägen dit man ska. Jag brukar se och le kör förbi, han är alltid så väldigt fokuserad på målet vi har planerat in. Dock den här gången kör vi lite fel och kör förbi loppisen i kvarnen så då kör han in och det var tur för det var en upplevelse. Att få gå in i kvarnen som var proppfull med saker och ingen människa bara en låda som man skulle lägga pengar i eller ett telefonnummer. Jag sa i instastories att man måste verkligen lita på folk. Vi hittade inget vi ville ha men det gav mersmak.

Det här måste vi göra fler gånger.

Okej väl framme vid målet så gick vi runt och tittade på parken och deras utställning. Jag hade missuppfattad min kära man jag trodde att vi skulle vara inne i slottet men det fick man inte för greven. Så jag var lite felkläd dvs säga det var skitkallt ute och jag hade för lite kläder på mig. Så det blev en snabbtur i parken och sen åt vi sen lunch i huset där man tidigare gjorde brännvin. Det är intressant med historie. Jag gillar när man får läsa om familjehistorier och min man är tokig i krigshistoria. Vi har många böcker hemma i ämnet krigshistoria och det bästa av allt är att han kommer ihåg vad han läser. Inte som jag som har minne som en fisk. På tal om djur så räddade vi en padda från att drunkna . Där dom hade lite blommor hade dom också ett litet hål med vatten i och där simmade vår vän padda. Tyvärr kunde han inte komma upp så vi tog upp han. Herr padda satt blickstilla i leifs hand . Så fin och sen la vi den i en buske. Satt fortfarande blickstilla.

Känns alltid lika bra att rädda djur.

Sen gick vi till butiken och köpte med oss en flaska äppelmust som kom från deras trädgård och vi köpte även en sak som vi ska ha ute i trädgården. Ni får se den sen.

Sen åkte vi till nästa slott ängsö men där var allt stängt och fortfarande lika kallt. Nu var vi sugna på lite fika så vi stannade i Enköping och fikade. Vi hamnade på ett bageri med 50tals inredning. Stället öppnades 1951. Så coolt sen så saknade jag 5000 steg så vi gick runt i centrum och tittade. Inte så mycket att titta på så vi körde hem när vi var klara med stegen. Hemma gjorde jag något gott som ni kommer få receptet på men det tar vi i ett annat inlägg. I dag blir det hemmadag och fortsätta att jobba i trädgården. Ska beställa jord till gräsmattan och kanske lite mer sten. Vi får se men först sitta och ta det lite lungt. Hoppas att ni har det bra därute och att ni tar hand om er. Glöm inte att röra på er. Det är viktigt. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *