Midsommar,djupa tankar och en dag på Saltkråkan .

Hej på er ja det var ett tag sedan vi hördes. Har det hänt något att prata om. Ja det har det men vi backar bandet och hamnar på torsdagen. Dagen innan den stora familjehögtiden. Vi har tre stora högtider, julen påsken och midsommar och jag älskar högtider men tyvärr så gör inte mina barn det. Jag har alltid tänkt att vi kommer aldrig bli ensamma när vi blir riktigt gamla för vi har fyra barn men vi har fyra fågelungar, när dom har lämnat boet så har dom lämnat det. Tråkigt men sant. Kommer dom hem är det för dom behöver något och inte bara för att säga hej. Tycker det är tråkigt men det är kanske så här att ha vuxna barn. Ja ja med den här avstickaren så firade vi midsommar själv. Vi hade en mysig midsommarhelg med god mat och dryck och en massa trädgårdsarbete. Ni vet att jag ska gå 10000 steg om dagen så varje kväll går vi en promenad om jag inte har fått ihop mina steg . Så en av dagarna hände två roliga saker på vår promenad, för det första stod en elsparkcykel parkerad vid ett träd så jag fick äntligen testat den. Förstås utan motor men Gud va kul det var sen hamnade vi i en lekpark som hade en gunga som går på en lina. Den testade jag också. Så kul men vi skrattade så vi höll på att kissa på oss, det blir så efter fyra barn. Ja vi har gått på semester och vi ska ha tre roliga veckor. Vi har bestämt att vi ska göra roliga saker varannan dag. Så igår drog vi till Saltkråkan, det har varit min mans dröm att åka dit. Han älskar serien Saltkråkan men vi blev lite besvikna på Saltkråkan. Där fanns inget att göra, okej jag tar det snabbt. Vi steg upp kvart över sex o slängde i oss lite frukost. Packade en lätt väska med lite kex o badkläder. Vi kunde lämnat badkläderna hemma för vattnet var för kallt och vi hittade ingen mysig plats att bada vid. Okej vi hade en tre timmars mysig båtresa dit. Först satt vi ute och sen gick vi in och åt. Jag åt en supergod blomkålssoppa. Jag älskar att åka skärgårdsbåtar. Vi tyckte att det var lite konstigt för det var inte mycket folk på båten. Ja våra planer var att fika där och se alla mysiga ställen från Saltkråkan. Vi hamnar i en skog och känner oss lite vilsna men vi träffar någon som bor där och frågar efter var vi kan äta och se alla sevärdigheter Ja fika kunde vi glömma och hon frågar om vi har matsäck med oss och jag berättar om att vi har några torra kex med oss. Då är hon så snäll och säger att hon kunde bjuda oss på kaffe men tyvärr var hon på väg men hon visade oss var sjöbodarna och snickargården låg. Så vi traskar ner och lägger oss på en brygga och bara njuter av tystnaden som tyvärr inte varar alltför länge för sen kommer flera barnfamiljer och lägger sig i gräset. Dock så ligger vi kvar i vår lilla bubbla. Så mysigt men när jag ska resa mig upp så har mitt halsband fastnat mellan springorna på bryggan. Inte roligt för i mitt halsband har jag min vigselring, fyra bokstäver och en liten annan berlock som jag köpte från min greklandsresa. Vi kämpade som djur men jag satt fast. Leif säger att han måste hoppa i och gå under bryggan men jag säger att vi ser om det inte finns något annat ställe där springan är bredare och det gjorde det så jag behövde inte sitta fast på bryggan. Puh vilken lättnad att jag inte förlorade mina smycken som betyder så mycket för mig. Orkar ni läsa mer. Vi hittar snickargården och leifs ögon tindrar som ett barn på julafton men vi var tvungna att fråga någon om det var snickargården och ja det var det huset vi stod bredvid. Vi fick även veta att det var fem pensionärer som bodde här året runt och resten var sommargäster. Jag skulle max klara två dagar här sen skulle jag klättra på väggarna. Båtresan hem gick också bra. Den här gången fick vi byta båt men det gick bra. Vi hade varit ute en hel dag så vi bestämde oss för att sitta inne och det var tur det för vi såg ut som två kokta kräftor i ansiktet o på armarna. Jag åt en god vegetarisk gryta och sen delade vi på en tallrik pannkakor. Väl hemma slängde vi oss i soffan och lyssnade klart på sommarpratarna men det tar vi i ett annat inlägg. Nu idag blir det en hemmadag. Ha en fin dag och kom ihåg att hitta dina guldkorn för dom finns där. ?

Den här hyllan var deras stadsbibliotek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *