Pizzasten och ett gott fiskrecept

Hej Jag hoppas att det blir fint väder i helgen för jag har nämligen köpt en pizzasten. Tänkte testa att göra pizza på grillen. Blir det bra så får ni receptet. Jag tycker faktiskt att det är svårt att hitta recept på antiinflamatorisk mat, dock så tror jag att man inte ska krångla till det för mycket. Det är bara att se till att få i sig så mycket grönt,frukt,fiber och bär. Dock vill jag ha recept att gå efter, jag är inte en sådan person som hittar på. Dock har jag kommit på att jag äter för lite fisk men jag tycker det är svårt att hitta goda fiskrecept. Jag älskar fisk och här kommer faktiskt ett gott recept med lax. Du börjar med att koka ris och då är det bäst med fullkorn eller råris. Därefter tar du en plåt och lägger på 1 broccoli 250 g,blomkål 250g ett par nävar brysselkål,en bit zucchini, en bit spetskål och ett litet knippe grön sparris. Häll över olja och salt. In i ugnen på 250 g i ca 15-20 minuter. Nu tärnar du laxen och finhackar ingefära. Du ska få ca 2msk. Hetta upp olja i en panna och stek laxen och ingefäran tillls den är gyllene till färgen. Mot slutet slår du över ca 1 msk japansk soja och vänder runt. Tanken var att man skulle ha gulärtshummus till men jag glömde en viktig detalj att man skulle lägga ärterna i blöt över natten. Sen ska du koka dom i ca en timme eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och mixa tillsammans med två vitlöksklyftor och olivolja. Vill du ha lösare konsistens kan du hälla i lite vatten. Sen kryddar du med torkad spiskummin,1tsk koriander,salt och citronjuice efter smak. Ni får gärna berätta om hur det blev för jag har som sagt inte själv lagat den.

Väldigt gott och enkelt att laga.

Jaha då var det fredag och jag har besök av en annan kompis en liten William så jag måste gå och ta hand om honom. Ha en fin helg så hörs vi på måndag men saknar du mig finns jag på Insta. ? och må så gott.P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *