Så gott recept med belugalinser

Hej på er Hoppas att allt är bra med er. I går gick jag och handlade och det var ett tag sen. Så skönt att orka gå igen. Jag fick lånat en ny gåbok och smakade en sockerfri glass. Helt okej men jag tänkte på en sak, glassen var täckt med vit choklad . I Vit choklad är det ju en massa socker i eller har dom sötningsmedel i. Måste läsa innehållsförteckningen. På tal om mat tänkte jag ge er receptet på vad vi åt i fredags. Alla tyckte det var så gott och som ni vet när jag upptäcker något som är gott vill jag dela med mig till er. Så då kör vi. Koka 11/2 dl belugalinser tills de blir mjuka ca 20 minuter. Sen gör du salsan. Hacka en chili eller halv det beror på hur stark du vill ha den. Hacka färsk koriander och blanda med 250 g mango. Ta ett pakett fryst mango. Nu gör vi ärtgucka. Tina ca 4dl ärtor och mixa med 1-2 vitlöksklyftor och 3msk olja. Smaka av med vitpeppar,limejuice och salt. Ska bli halvgrov puré . Nu tar du och hackar två vitlöksklyftor fint och bryner i rejält med olja. Häll i sen en påse tacokrydda. Häll av vattnet från linserna och lägg ner dom i pannan med tacoröran. Häll i 3 dl krossad tomat och 1-2 tsk lökpulver. Vill du ha den stark så krydda mer. Jag gillar inte stark mat så för mig räckte det här. Jag serverade med tacoskal men du kan ha tortillabröd eller vad du vill ha. Jag hade även gräddfil till men du kan även ta det utan .

Så gott att jag vill ha det nu.

Ja idag har jag en stor hög med jord som ska flyttas men först lite innejobb men innan jag sätter igång ska ni få en ny mindfullnesuppgift. Jag vill att du funderar och tänker på den dagen då du fullkomligt lyste av energi. Beskriv det ögonblicket så detaljerat du kan. Vad gjorde du hur mycket var klockan eller något annat som var viktigt för händelsen.

Nu ska jag gå och ta tag i den här dagen. Hoppas att vi ses på Insta. Må så gott och tack för att du läste. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *