Tirimasu med Hallonsås,Vaporub och ny fotoutmaning

Hej på er hur mår ni idag. Jag är så glad för vicks Vaporub kom igår men hej det tog dom en hel månad att skicka dom. Vill inte säga namnet på företaget . Jag har själv en webbutik så jag vill inte prata skit om något annat företag. Dom skickades från Irland . Ja jag är ju frisk nu men då har jag till nästa gång jag blir förkyld. En annan sak jag är glad för är att jag hittad en ny fotoutmaning på Insta . Jag ska gå igenom hela alfabetet. Igår var jag lite fräck, bokstaven A och temat en snygg bild. Jag la upp en på mig själv. Ha Ha så tycker ni det är roligt så häng med på fotoutmaningen. Ska bli kul att se vad det blir idag. Okej sitter ni och väntar på något gott recept. Jag har alltid varit nyfiken på att smaka tirimasu men problemet har varit att jag inte gillar kaffe och det är ju kaffesmak. Dock för några dagar sen hittade jag ett recept på tirimasu med hallon. Pang tänkte jag den ska jag ha på min fuskdag. Den blev bra men jag tyckte nästan att den smakade som en gräddtårta, jag väntade mig att den skulle va mer hård. Dock tog den slut i ett nafs så det var väl ett bra betyg. Här kommer iallafall receptet om ni är sugna på att baka.

500 g frysta hallon1 1/2 dl strösocker1 1/2 dl vatten4 st ägg1 1/2 dl florsocker250 g Zeta mascarpone10 st Vicenzi Savoiardo kex1 dl mandelspån125 g hallon125 g blåbär och florsocker Du gör så här

Lägg hallon, vatten och socker i en kastrull. Låt småputtra i ca 5 minuter. Sila hallonsåsen slät. Låt svalna.

Vispa äggulor och florsocker tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt mascarponeosten och vispa till en slät smet.

Vispa äggvitan till vitt skum i en separat bunke och vänd ner i mascarponesmeten.

Doppa kexen i hallonsåsen. Se till att de suger upp ordentligt med vätska.

Lägg dem i botten på en skål eller i glas. Lägg på lite mascarponekräm och varva sedan kräm och såsdoppade kex. Dela kexen om de är för stora. Avsluta med mascarponekräm. Låt gärna stå kallt en timme.

Rosta mandelspånen gyllenbruna i en torr stekpanna.

Garnera med mandelspån, färska bär och pudra gärna över lite florsocker före servering.

Ursäkta att skålen ser lite kladdig ut men jag hade ett helt gäng som ville äta nu och hade ingen förståelse för en bloggare.

Okej nu måste jag ta tag i den här härliga dagen Vad ni än gör idag försök hitta något positivt i det. Jag har ett jättetråkigt och tungt jobb framför mig jag ska flytta två stora jordhögar så nu måste jag hitta något positivt med detta. Bra träning och det kommer bli så fint när det är klart men först lite datajobb. Kontrasterna är stora.. Ha en bra dag och tack för att ni läste ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *