Så god rödbetssoppa

Hej och wow på vädret. Klart jag och Emilia skulle hamna i hagelskuren när vi gick på hundpromenaden. Inget paraply med oss, jag är ingen paraplymänniska. Jag tycker att det far hit och dit när man använder det. Jag avslutade kvällen med att titta på trädgårdstider. Jag har totalt missat att den har gått. Så bra serie, jag fullkomligt älskar den. På tal om älska så ska ni få receptet på en god rödbetssoppa som jag gjorde igår. Bara namnet får väl många att springa och det är så synd för det är såååååå nyttigt och väldigt mättande. Det här ska du ha hemma ca 800 g rödbetor, jag tog ca 1300g.

800 g rödbetor
2 purjolökar
1 tsk olja
15 g färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
6 dl vatten
400 ml kokosmjölk
1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
0,5 tsk kajennpeppar
2–3 tsk honung
0,5 lime, saften

Du börjar med att koka dina rödbetor med skal på. Sen hackar du purjolöken i väldigt små bitar., river ingefäran och vitlöken. Jag hackade dock vitlöken. Stek purjolöken och vitlöken och häll i ingefäran. Att koka rödbetor tar sin lilla tid.Ett tips som jag inte tänkte på så borde man kunna dela dom. Du kan alltid annars stoppa in en mindfullnesuppgift när du väntar. Jag satt mig och sydde på min pall. Jag älskar att sy vill ni ha något broderat så hör av er till mig. Okej nu kom vi långt från rödbetorna men när dom är klara skala dom och sen mixar du dom tillsammans med allt det andra. Häll i 6 dl vatten, 400 ml kokosmjölk, kryddorna. Vill du ha den tunnare så häll i mer vätska. Jag tyckte faktiskt det blev gott när det blev något att tugga på. Nu kommer något som ni säkert kommer haja till på, vi gjorde det men det var supergott. Ta en näve mandelspån och häll på en näve frysta blåbär. Nu är det bara att fylla kroppen med goda nyttigheter. Nu ska jag bara gå och prata med Ludvig och höra hur konserten var. Han var och såg swedishhouse mafia. Nu ska han på svensexa till Budapest och tur att dom inte flyger med SAS, dock så hörde jag att strejken var över. Tur för hans flickvän som flyger till Amsterdam idag med sitt flickgäng. Dom hade valt SAS Jobbigt när det blir så här. Okej redan fredag och här kommer en ny uppgift till er. Jag vill som vanligt att du ska hitta lugnet, när du hittat lugnet skriver du ner tre aktiviteter som du vill göra. Välj en av dom och gör det nästa vecka. Skriv gärna och berätta vad du gjorde.

Ha nu en fin helg och försök att ladda dina batterier. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *