Lite mer nyttiga popcorn

Hej Ja det är en konstig vecka när man är ledig en dag och sen tillbaka igen, jag vet knappt vilken veckodag det är. Vi har haft en väldigt lugn valborg, mannen min har känt sig lite krasslig. Jag får säga att när man inte har små barn så känner jag inte för att gå längre till sådana ställe med en massa stånd. Jag skulle vilja gå till en brasa nära en sjö, med lite vacker musik. Så skulle jag och mannen stå och hålla om varandra. Ja ni hör vilken romantiker jag är. Nej istället blev det en film och lite popcorn. Mysigt och jag gjorde något nytt med popcornen som blev så gott. Du ska poppa dom i kokosolja men det hade jag inte hemma så det blev vanliga micropopcorn. Dock utan palmolja. Du poppar som vanligt och häller på gurkmeja och örtsalt. Så gott. Gurkmeja ska jag försöka att använda lite av varje dag. En väldigt nyttig krydda.

I dag blir det ett kort inlägg för jag ska gå och ta hand om Svea och sen kommer dottern hit. Hon jobbar hemma idag och tänkte komma och jobba hos mig. Ska jag va helt ärlig tror jag att hon kommer helst för att träffa Svea. Hon är som mig älskar hundar.

Ni ska få ett mindfullnestips av mig. Hitta lugnet och andas. Sätt er bekvämt och lyssna lite på lugn musik. Blunda och njut. Försök att verkligen lyssna ordentligt på musiken.

Ha nu en trevlig torsdag för det är väl torsdag. ? Må så gott

4 svar på ”Lite mer nyttiga popcorn

 1. Gurkmeja är verkligen en nyttig och färggivande krydda…………gäller bara att komma ihåg att använda den ( mitt ständiga dilemma……att veta men inte göra därefter….)
  Ett annat tips du skall få av mig:
  Efter måltider: 1 tsk bockhornsklöverfrön sväljs ned direkt efter måltider…..det ökar näringsupptaget. Om du får tag på ajwain frön så kan du samtidigt ta 1 tsk av det också.
  Lycka till!

  • Hej
   Låter inte särskilt gott och det känns som djuret behöver sina horn själv, men att äta antiinflamatorisk mat känns mer intressant. Må så gott ?

   • Du är kul du Anette………….det blev ju nästan som ett skämt när du skrev att djuret behövde sin horn själv….!

    År 812 införde Karl den store odling norr om Alperna genom sitt dekret Capitulare om odling på kungsgårdarna i nuvarande Tyskland-Frankrike. Till Skandinavien kom örten på 1400-talet och blev en viktig foderväxt medan fröna varit krydda och även hudvårdsmedel.
    Bockhornsklöver som mat och medicin:
    Örten har använts som foderväxt (“grekiskt hö”) och fröna som krydda och läkemedel i tusentals år i Europa, Nordafrika och Asien. De malda fröna är en viktig del av sötman i indiska currypulver.
    På 1000-1100-talen när arabiska läkares texter om fröna spreds i Europa användes de redan i tysk folklig läkekonst, bland annat vid feber, hosta, bröst- och leverlidanden, vilket Hildegard av Bingen berättade om. Idag används rostade och malda frön i matlagning särskilt i Nordafrika, Mellanöstern och Asien, t. ex. i etiopisk berbere och indisk curry. I Indien äter man också de färska bladen i grytor.

    • Hej Vad du kan. Intressant läsning. Jag kan tänka mig att du inte bara knallar in på Ica och handlar. Jag har börjat inse att kryddor är inte bara för smakens skull utan är även nyttiga. ?Tack för att du läser min blogg och tar dig tid att kommentera. Ha en bra dag ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *