Lite mina tankar.

Hej Ja då var det redan fredag. Så härligt. Vad ska ni göra för något roligt i helgen. Här i Stockholm har vi något som heter kulturnatten. Väldig trevlig sak att göra, så vi kommer åka in sent på lördagen. Så på måndag får ni höra mer om det. För några dagar sen fick jag hem en liten bilaga från kry doktorn. Alltså hur bra är det inte. Tänk om det hade funnits när barnen var små. Nu har vi haft turen att dom var nästan aldrig sjuka och har ätit väldigt få antibiotikakurer. Det är tydligen väldigt bra för tarmfloran att man inte har tagit många kurer antibiotika. Ja som ni ser så är jag helt insnöad i antiflamatorisk mat. Först läste jag hälsorevolutionen och nu läser jag Dr Michael Mosley bok förbättra din tarmflora. Har precis börjat men har redan varit inne i hans tarm och fått reda på att inte dricka juice och smoothies. Du ska äta frukten hel, annars får du bara en sockerkick och blir hungrig lika snabbt igen. Jag kommer att tipsa er mer när jag har läst boken och om jag börjar på den här resan. Jag är ju lite redan där för jag äter väldigt mycket grönt. Inget bröd på vardagarna, tyvärr så har jag ätit mycket ris,pasta och potatis och det är fy. Ser det på vågen. Kost,motion och meditation är tre viktiga byggklossar. Nu skulle jag inte prata om det här utan jag ville tipsa er rökare om en sak jag såg i bilagan som jag skrev om lite längre upp.

Jag vet inte om den är bra men alla försök till ett bättre liv är väl bättre än att inget göra. Är det någon som har använt den får ni gärna skriva och berätta om den är bra eller om ni köper den så kan ni väl berätta om den fungerar. Jag vet att min son och hans flickvän skulle behöva en sådan. Jag vill bara önska er lycka till som kämpar att sluta röka. Det går bara ni inte ger upp. Om jag rökte skulle jag göra så här. Räkna hur många cigaretter du röker om dagen och sen skulle jag börja långsamt ta bort en cigarett i taget. Du lurar dig själv lite och kroppen men som sagt jag är ingen rökare så det går kanske inte att göra så här. Jag gör ju precis så här med min jogging. Nu är jag uppe i 7 min. Ökar en minut i veckan. Mitt mål är att kunna jogga i 30 min utan att dö. Nej nu ska ni slippa mig.

Vill bara ge er ett mindfullnesuppgift . Ut och hitta en växt, gå sen hem och skriv ner vad du hittade och var. Rita gärna den och glöm inte först att andas.

Ha nu en fin helg så hörs vi på Insta eller på måndag. ?

6 svar på ”Lite mina tankar.

 1. Kul ide men tändaren som håller koll på rökaren i syfte att få ned rökandet.

  Att sluka röka är ju positivt på så många vis så alla sätt kan vara värda att testa för de som fastnat i nikotinberoendet.

  Som sagt kul att höra om det funkar.

  • Hej
   Ja jag håller med dig, skulle va kul att höra om det funkar. Jag berättar till dig om jag får höra något eller om min son köper den. ? Ha en bra dag ?

 2. Snälla Anette du skall ju inte fokusera på vågen vet du väl! Ta fram måttbandet du så får du se att du kan och skall nog äta lite mer kolhydrater. Potatis skall du äta kall!

  8 antiinflammatoriska råvaror att äta mer av:

  Avokado. Ersätt smöret med mosad avokado på din fullkornssmörgås! …
  Bladgrönsaker. …
  Tomater. …
  Gurkmeja. …
  Omega 3-fettsyror. …
  Frukt – framförallt bär. …
  Sojabönor. …
  Olivolja.

  Det är inget svårt att veta vad man skall göra för att äta rätt……problemet är ju att verkligen göra det rätta och äta det rätta.
  Du vet det är så lätt att prata/skriva men så svårt att göra.

  • Hej Kul att du hittade hit.
   Tack för dina tips. Ska titta på det. Ja det är inte helt lätt men jag ser det inte som en diet utan snarare som en livsstil. Jag är vegetarian äter dock fisk men älskar den här maten.Så att äta antiinflammatorisk mat blir inte så stort steg. Tror jag iallafall. Sen kommer jag alltid ha lördagen som min fuskdag. Nu känns det bra sen får man se om den dagen också försvinner men tror inte för jag älskar baka och äta kakor. Ha en bra dag ?

   • Och hur lätt är det att byta livsstil då!!!!!!!????? Särskilt om man drabbas av fysiska och/eller psykiska åkommor i livet då kanske man åker ner i dalen och får ideligen börja om från början. Men det är klart vem har sagt att livet alltid skall vara helt lätt…..!? Det har ju med personlighet att göra, det är ju lättare om man är en envis person som gillar utmaningar……
    Ha en jättefin dag själv!

    • Hej Nej livet är inte lätt men jag läste någonstans om en kille som var väldigt sjuk. Satt i rullstol och annat. Hans ord har verkligen fastnat i mitt huvud. Han säger att det finns dom som har det värre än mig, så jag har det ganska bra och ska inte klaga. Helt otroligt att tänka så. Må så gott ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *