Spenatpaj och en vänlig insats

Hej på er och hur var det att komma tillbaka till arbetet. Inte helt lätt men nu är det bara en kort vecka eller hur. Okej vi pratar om något roligare. När jag gick hem från affären fick jag va med om något som värmde mitt lilla hjärta. Mitt i gångbanan står ett ungt par eller de sitter på huk och försöker plocka upp något. Då ser jag att dom försöker rädda en liten nyckelpiga från att bli ihjältrampad på gångbanan. Jag säger att dom behöver något att ta med och jag hade min inköpslista så jag lyckades flytta den. Så härligt att se, alla djur är viktiga. Nej inte fästingar. Okej jag lovade er receptet på spenatpajen så här kommer Fredriks fikas spenatpajen. Jag använde hackad spenat som jag tror faktiskt är ett sämre alternativ. Ta hel spenat. Egentligen kan du ta vilken fyllning som helst. Du behöver ha detta hemma.

900 g hel fryst spenat
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
150 g västerbottenost , jag tog en annan ost men jag tror att det bästa är att köra med västerbottenost.
2 + 5 + 1ägg (2 i spenaten, 5 ovanpå, och 1 till pensling) Jag tog bara fyra ägg.
2 rullar smördeg
Svartpeppar
Muskot
salt

Börja med att tina spenaten och få bort så mycket av vätskan du kan. Sen skivar du purjolöken och hackar vitlöken. Riv osten. Ta fram en form och smörj formen och lägg i smördegen. Stek purjolöken och vitlöken. Häll i purjolöken,vitlöken,ost,2 ägg,kryddorna i spenaten som du även hackar lite. Nu kommer vi till det roliga, gör gropar som du sen knäcker äggen i. Nu tar du den andra smördegen och gör hål i, såkallad lufthål. Lägg den sen över och skär bort all deg som hänger över kanten på formen. In i ugnen på 200 grader, i ca 40 min. Låt den svalna lite innan du tar den ur formen. Vill du ha bra bilder så gå in på http://Fredriksfika

Jag tog tyvärr bara när den nästan var klar

Nej nu ska jag mysa med min hundkompis men först ska ni få ett nytt mindfullnesuppgift .Gå ut i naturen eller trädgården och plocka lite vissna blommor och blad. Klistra sen upp dom på ett papper och gör din egen fantasi blomma.

Ha nu en bra dag och tänk på att röra dig så mycket du kan. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *