Recept på Födelsedagstårtan och en väldigt rolig kväll.

Hej på er igår gjorde jag en långfilm när jag bakade kakan, ja det kändes så iallafall. Wow så många moment jag fick göra. Kul var att födelsegrisen gillade den men dom andra tyckte så där. Den var god men jag hade väntat mig mer smak av den. Vill du se hur jag gjorde så gå in på Insta stories eller så kommer receptet här.

Ni ser en skymt av Mrcakes bullar. Dom som var röda var så goda.

Okej Då börjar vi har tyvärr inga bilder. Först gör vi kladdkakan

 • 2 ägg
 • 1 dl strösocker
 • 100 g smör
 • 1 dl vetemjöl
 • 0,75 dl kakao där tog jag 1/2 dl
 • 1 msk vaniljsocker

Smöra kanterna på en rund springform som är 24 cm i diameter med smör och lägg bakplåtspapper i botten. Smält smöret i en kastrull eller i micron och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker. Blanda ihop vetemjöl kakao och vaniljsocker. Sikta ner i äggsmeten och blanda. Häll i det smälta smöret och rör runt med en slickepott till en fin smet. Häll smeten i springformen och försök att fördela så jämnt som möjligt. Lägg åt sidan. Nu ska vi göra salty Caramel

 • 2 dl strösocker
 • 50 g smör
 • 1 dl vispgrädde
 • 0,75 tsk salt
 • Värm sockret på med medelhög värme i en kastrull. Rör om hela tiden tills allt socker har smält (sockret kommer hårdna och bli till små kristaller men den kommer att smälta, se bara till att sockret ej bränns). Tillsätt smöret och låt allt gå ihop. Häll i grädden och låt koka under omrörning i ca 1-2 minuter eller tills härligt seg rinnande och fin färg. Tillsätt salt och rör om. Låt svalna en stund. Det tar lite tid att göra men det blir såååå gott. Nu ska vi göra själva cheeskakan
 • 600 g färskost
  3 hela ägg
  1 äggula
  1 dl strösocker
  0,5 dl vetemjöl
  salty caramel (lämna ca 1 dl kvar resten ska i här) Du ska använda resten senare.
 • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop färskost, ägg, socker, vetemjöl och salty caramel (spara ca 1 dl) till en slät smet och häll smeten i formen över den ogräddade kladdkakan. Klicka i lite salty caramel (den sparade) och grädda mitt i ugnen i ca 45-50 minuter eller tills cheesecaken känns ganska stadig men fortfarande inte helt fast. Låt svalna helt. Här tror jag att jag skulle testa och lägga i kardemumma eller kanel för att få mer smak, men jag vet inte. Tror inte att jag kommer göra om den men skulle jag så hade jag kryddat den med någonting. Nästa moment är

Dulce de leche-fluff

 • 1 dl dulce de leche (finns att köpa klar)
 • 100 g färskost
 • 3 dl vispgrädde
 • Vispa samman färskost och dulce de leche. Tillsätt grädde och vispa tills fluffigt. Ej för hårt men spritsbart. Jag fick över väldigt mycket så det är därför som jag lekte runt lite med spritspåsen. Så man kan kanske halvera mängden.
 • 1 dl dulce de leche
  1 msk vispgrädde
 • Värm upp dulce de leche ihop med grädde och rör om. Lossa springformen och spritsa Dulce de lechefluffet över den helt svalnade cheesecaken. Smula sönder några små pretzels eller salta pinnar och ringla över såsen. Jag ställde upp 23 pinnar istället för ljus.

Ja sen avslutade vi kvällen med mycket skratt och sen när mina två söner kom igång och prata spel började jag och Ludvig leka lite.

Det blev väldigt sent men en kul kväll. Vi har som regel att den som fyller år får bestämma vad vi ska äta så det blev tacos med lite bubbel .

Ja man känner sig lite seg idag . Nu måste jag ta tag i dagen. Må så gott ? Tack för att ni läser ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *