Varför det är bra med en sladdis och recept på krämig burritos.

Hej Idag är en speciell dag min yngsta son blir hela 23 år. Han är vår lilla sladdis och det kan jag starkt rekommendera er att göra. Det är kul att ha barn i olika faser och det bästa är att du får lov att känna dig ung längre. När alla kompisar barns slutar leka med lego då har du fortfarande en som gör det. När alla andra barnen slutar skolan har du fortfarande en som går kvar i skolan. Ja ni förstår vad jag pratar om. Så idag ska jag baka en tårta till min lilla kille, ja för mig är alla mina barn min lilla. Jag har aldrig gjort tårtan tidigare så det ska bli spännande. Ni får receptet sen men istället ska ni få recept på något annat gott jag har gjort. Vi kör med en krämig burritos.

Du behöver för fyra personer.

400g nötfärs , då tar jag vegetarisk färs,en röd paprika,olja,en burk kidneybönor,150g färskost naturell,1/2dl mango chutney,en och halv tsk curry,salt,peppar,tortillabröd,ca 150 g riven ost,sallad och gräddfil.

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Kärna ur paprika och jalapeño. Där bytte jag ut med chili Skär paprikan i bitar och hacka Chilin i små bitar
  3. Bryn köttfärsen i smör-&rapsolja. Tillsätt paprika och chilin och stek ytterligare någon min. 
  4. Skölj bönorna och rör ner dem och färskosten tillsammans med mango chutney och curry. Salta och peppra. Fördela blandningen på torillabröden. 
  5. Strö över hälften av osten. Rulla ihop till täta rullar och lägg i en ugnssäker form. Strö över resten av osten.
  6. Gratinera i mitten av ugnen i 5–8 min tills de har fått fin färg. Servera med gräddfil och en krispig sallad. Det var så gott.
Det bästa är att recept med köttfärs går lätt att byta ut med vegetarisk färs. Du behöver inte krångla till det. Det ända man får tänka på att står det 400g köttfärs så måste du själv beräkna hur mycket vegetarisk färs du behöver. Lycka till

Här kommer en ny mindfullnesuppgift Jag vill att du ska hitta ett konstigt föremål och undersök det ordentligt och rita eller skriv ner vad du ser.

Nu ska jag göra mina första yoga övningar och sen slå in lite paket och hålla tummarna att dom andra paketen kommer idag. Ha en bra dag och ta hand om dig. Jag kanske lägger upp på Insta stories när jag gör tårtan. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *