Ni får ett supergott vegetariskt recept och tips på att få riktigt goda och krispiga potatis.

Hej ja då var det fredag mina kära vänner. Härliga fredag men jag tänkte berätta om igår. Jag passar ibland en liten hund och jag har kommit till att bli så kär i den lilla krabaten. Hon har en sådan energi och så vill hon gosa så mycket. Hon är en helt annan sort än den hunden jag hade själv. Jag hade en skottsterrier som är raka motsatsen till den jag passar nu. Nu har jag fått ännu mer längtan efter en egen hund. Jag önskade bara att jag inte var så osäker på vilken ras jag vill ha.

På kvällen kom Hjalmar och visade upp sin nya bil och wow va snygg den är. När man satt i bilen kändes det som man satt i ett flygplan. Det fanns så mycket tekniska saker,skärmar och ja jag vet inte. Bilen kan ju nästan köra själv. Det är en riktig cool leksak för en teknik intresserad Hjalmar. Har inga bilder då det var mörkt ute. Sen åt vi en god linssoppa med pizzabullar, ni ska få receptet men jag tänkte först ge er ett recept som kommer passa bättre att laga som helgmat.

Först vill jag berätta att receptet kommer ifrånhttp://Vegokak.se 

Vi börjar med potatisen, du skalar potatisen och lägger i kallt vatten. Du häller sen ut vattnet och häller i nytt kallt vatten med salt i. Koka sen potatisen i 7 minuter, glöm inte att du ska dela dom. När dom kokt färdigt häller du potatisen i en sil och skakar runt dom så dom blir skrapade. Därefter häller du ner potatisen på en plåt med bakpapper. Häll sen på olja och flingsalt. In i ugnen i 190 g i 30 min. Sen blandar du 2msk olivolja,1 msk rödvinsvinäger och kryddor du gillar. Rosmarin eller timjan. Ta ut plåten och häll blandningen över och rör runt. In i ugnen igen i ca 30 minuter.
Nu tar du 4 stora lökar och strimlar fint, lägg dom i en stekpanna på medelhög värme i ca 10 minuter. När löken börjar få färg häller du på 1,5 msk socker och rör om. Sen slår du på 1,5 dl öl. Låt vätskan koka nästan bort och ställ åtsidan för att svalna.

Nästa steg är att du rullar ut din köpta smördeg och lägger lök på men tänk på att lämna ca 2-3 cm tomt i kanterna. Ta sen en hel halloumi och lägg på. Packa sen in och nyp ihop kanterna. Pensla med ägg och stick några små hål på toppen av paketet. Sen in i ugnen i ca20 minuter. Sen är det bara att njuta. Det blev så gott.Ha nu en trevlig helg men kom ihåg att ni kan följa mig på Insta. I dag är fotoutmaningen extra svår, dagens tema är kraft. Ja jag får fundera lite där. ? kom ihåg ni är bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *