Hemska rviruset och laxpudding.

Hej och ja nu var det fredag. Wow vad tiden går fort. Mår ni bra och ska ni göra något kul i helgen. Jag hade planerat en stor familjemiddag men tyvärr kunde ingen komma. Vi får ta det nästa månad. Jag tror att jag ska vara ute i god tid så dom inte hinner planera något annat. Här får man vara lite smart. Jag har just kommit på att det kan vara lite jobbigt att följa människor på Insta o blogg. Det är ju alltid kul att läsa när det går bra men mindre kul när det inte går så bra. Jag har följt en ung kvinna på Insta som precis har fått sitt andra barn och nu på morgonen skriver hon att hon tar en paus från Insta för hennes son har fått r viruset. Så hemskt och jag börjar fundera om detta hemska viruset fanns när jag fick barn. Jag kommer ihåg att man bara var orolig för att barnet skulle sluta andas. Styrkekramar till er därute som kämpar med era småbarn.

Okej nu ska ni få ett annat gott fiskrecept. Tänk bara på att krydda ordentligt.

Du behöver till en mannerströms laxpudding.

Laxpudding

 • 800 g skivad lax jag tog två paket gravad lax.
 • 2 gula lökar
 • smör till stekning
 • 800 g potatis, fast, kokt kall
 • 1 knippe dill
 • 4 ägg
 • 3 dl mjölk
 • 1 dl grädde
 • Salt
 • peppar

Såsen smälte jag bara vanligt smör för jag hade inte alla sakerna hemma.

 • 150 g smör
 • 2 tsk kaviar
 • 1 msk ansjovisspad
 • 1 knippe grön sparris
 • dillkvistar

Du gör så här.

 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Skala och strimla löken, stek den gyllenbrun i smör på svag värme.
 3. Skala och skiva potatisen i tunna skivor.
 4. Skär dillen men spara ett par kvistar till garnering.
 5. Smörj en form med löstagbar kant och klä den med ett lager lax.Varva sedan potatis, lök, dill och lax.
 6. Salta lätt och peppra mellan varven.
 7. Sluta med lax
 8. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, salta lätt och peppra och häll i formen.
 9. Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
 10. Prova med en sticka att den är färdig.
 11. Bryn smöret i en kastrull och smaksätt med kaviar och ansjovisspad.
 12. Koka sparrisen. Skär den i bitar och lägg på laxpuddingen.
 13. Garnera med några dillkvistar.
 14. Servera din laxpudding rykande hett med smöret vid sidan om.
Tyvärr så har jag ingen egen bild men gott var det. Ska jag vara helt ärlig så kanske man skulle ha vanlig lax i men jag tog gravad lax. Jag tycker det ser ut som gravad lax på bilden. Vad tycker ni?

Okej nu tar jag helg men följ mig på Insta. Ska se om jag kan filma lite från antikmässan. Ha en mysig helg som jag sa till min man att på lördag ska vi äta gott o mycket godis. ?på er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *