När helgen blir helt fel och jag upptäcker stjärnorna på slottet.

Hej på er Hoppas att ni har haft en bra helg. Mycket vila, kärlek,gos, roligt och spännande. Allt det fick jag inte den här helgen. Ja vila fick jag men det var också det ända jag gjorde. Vi hade så många planer för helgen. Vi skulle äta ute och åka till Vallentuna men det tyckte inte influensan vi skulle göra. Min man och äldsta sonen är sjuka. Vi får hoppas att dom blir friska och inte smittar mig för på torsdag ska vi till Köpenhamn. Det ända som var lite kul var att vi tittade på stjärnorna på slottet. Vi har aldrig tittat på programmet för leif gillar inte sådana program och jag har klarat mig utan att se det. Nu skulle Camilla Läckberg vara med så då ville jag titta sen blev vi fast och såg hela gänget. Att dom fixar att prata om så djupa saker och inte bryr sig om att dom filmas. Ja jag vet att det var ett gäng skådisar men ändå nu skulle dom vara sig själva och inte spela en roll. Jag gillar att läsa biografier och även se program om människor. Så jag fattar inte varför jag missat dom andra.

Okej jag tänkte då det inte hände så mycket i helgen så ska ni få ett middagstips.

Bolognese med gröna linser för jag fick ej tag i svarta linser. Du behöver detta

 • 2 gula lökar
 • 3 klyftor vitlök
 • 2 morötter
 • 1 bit rotselleri, ca 200 g
 • rapsolja, till stekning
 • 3-4 dl svarta linser, t.ex. belugalinser
 • kryddor efter smak (timjan, oregano, lagerblad, basilika)
 • 2 förp krossade tomater (à ca 400 g)
 • 2 tärningar grönsaksbuljong
 • 0,5 dl ketchup
 • 2 dl rödvin
 • 1 msk soja
 • salt och peppar

Sen gör du så här.

 1. Skala och hacka lök, vitlök, morot och rotselleri. Fräs i olja tillsammans med linserna.
 2. Välj dina favoritkryddor, och låt dem steka med i pannan.
 3. Tillsätt tomatkross, buljongtärningar, ketchup, vin och soja. Låt puttra på svag värme under lock tills allt har kokat ihop, ca 30 minuter eller längre. Rör om då och då samt späd eventuellt med lite extra vatten.
 4. Du kan Mixa såsen till önskad konsistens eller strunta i det. Jag mixade inte. Späd med vatten om det behövs och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer kryddor.
 5. Servera gärna till pasta eller ris. Häll sen gärna färsk persilja över.

Okej vill ni ha en ny mindfullnesuppgift. Här kommer den. Ta djupa andetag och försök att andas genom näsan. Sen ska du skriva ner något jobbigt du har varit med om i ditt liv.

Ja idag ska jag försöka komma till träningen. Mina planer är att träna må,ti och onsdag me n vi tar en dag i taget.

Nu får ni ha en superbra måndag ?på er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *