Här får ni Harirasoppa med pitabröd och yoghurt.

Hej Alltså hur lätt är det att bryta en rutin. Vi hade ju börjat att gå och lyssna på operaföreställningar. Jag hade en hel lång lista som vi skulle följa. Vad hände jo vi blev sjuka och missade en föreställning och nu har jag ingen aning vad som händer i operavärlden. En annan sak jag skulle ju varje dag ge er ett nytt mindfulnessuppgift. Jag blev sjuk och tappade det. Ja så tycker jag det blir med många saker som jag har bestämt mig för att göra men det finns en sak som jag klarar av att hålla och det är mina 10000 steg om dagen.  Dock ska jag börja med mindfullnesuppgiften, vet inte riktigt när men ni kommer märka det. Okej i dag ska ni få recept på något som blev så gott. 

Du behövergul lök

2 vitlöksklyftor

300 g stjälkselleri

200 g snackmorötter eller som jag gjorde tog helt vanliga morötter.

1 tsk kummin

2 msk riven färsk ingefära

2 msk olivolja

1 tsk gurkmeja

1/2 tsk mald kanel

2 lagerblad

2 msk tomatpuré

7 1/2 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

500 g passerade tomater

2 förp kokta kikärter (à 380 g)

1 tsk sambal oelek

salt

1/2 citron 

Sen gör du så här 

Skala och hacka lök och vitlök. Skiva sellerin. Skala och skär morötterna i tärningar. Mortla kumminen. Skala och riv ingefäran.Fräs grönsakerna i olivoljan i en kastrull. Tillsätt gurkmeja, kanel, lagerblad och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 minut. Tillsätt ingefära, vatten och smula ner buljongtärningarna samt häll i passerade tomater. Koka sakta ca 20 minuter.Häll kikärterna i ett durkslag, skölj dem i kallt vatten och låt rinna av. Hacka persiljan.Tillsätt kikärterna i soppan, koka upp och smaksätt med salt, sambal oelek och några droppar citronsaft. Servera soppan med persilja, pitabröd och yoghurt. Hoppas att ni gillar det. Nu måste jag sy på min tomte, har bara några dagar på mig. Den ska va klar till första advent så ?på er

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *