Pumpasoppa,linsröra och ny mindfullness uppgift.w

Hej Så roligt det är att skriva i den kreativa dagboken. Jag har alltid gillat att  måla. När jag var liten så älskade jag målarböcker och det gör jag fortfarande så ni förstår hur glad jag blev när det blev poppis för vuxna att måla i målarböcker. Tyvärr är det längesedan jag målade, när jag ska koppla av så syr jag.  Här kommer min dagens uppgift.

Hur gick det för er.

Morgondagens uppgift blir att gå ut i naturen och titta,lukta och känna efter hur du känner dig. Sen när du kommer hem sätter du dig ner och skriver ner hur det fick dig att må. Glöm inte att andas. Nu till något helt annat. Jag tänkte att ni skulle få recept på en pumpasoppa med en god linsröra att ha på smörgås. Du behöver 

 • ca 700 g pumpa
 • 2 gula lökar
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 röd chili
 • 2 msk riven färsk ingefära
 • 1 msk olivolja
 • 2 tsk curry
 • 7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
 • 400 ml lätt kokosmjölk, jag köpte vanlig.
 • salt och svartpeppar
 • 1 lime
 • 4 salladslökar
 • 65 g babyspenat.  

Du gör så här.

Hacka lök,vitlök,chili och skär pumpan i små bitar. Fräs i lite olja med curry. Häll sen i buljong,kokosmjölk och riven ingefära.Koka i 20 min eller till pumpan är mjuk. Jag mixade lite försiktigt. Därefter häller du i spenat och salladslök. Salta och peppra efter behov . Då kommer vi till linsröran.

En dl creme fraiche blandas med 2 msk senap,lite purjolök,hackad persilja och en burk kokta linser. Skölj dom och låt dom stå och rinna av. Blanda alltihop till en god röra.

Nu ska jag fixa lite halloween planering. Ska ha middag på lördag. Så lycka till med övningen och maten. ? på er

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *