Recept på en nyttig och god höstpaj

Hej

Ja då håller denna torsdagen på att ta slut men innan jag stänger ner för lite mys i soffan tänkte jag att ni skulle få recept på en god höstpaj som jag lagade till middag.

Du behöver: 380 g kokta kikärter, 1dl havregryn,1/2 dl olivolja 1/2tsk salt för att göra degen.  Börja med att skölja kikärterna och låt dom rinna av lite. Sen mixar du havregrynen till ett fint mjöl. Sen tillsätter du kikärter,olja och salt. Mixa till det blir en slät deg. Tryck ut degen i en pajform och stoppa i kylen i 30 min.

Nu ska vi göra fyllningen, då behöver du 400g små blandade röd,gul och polkabetor. Jag hade bara vanliga rödbetor för jag hittade inga andra. 1 msk olivolja,en röd lök, 50 g grönkålsblad skär i små bitar. 3 dl turkisk yoghurt, 3 ägg 1 msk flytande honung, 2 dl riven lagrad ost, 2 tsk finhackad färsk rosmarin. 1 tsk salt, 1/2 tsk malen svartpeppar och 100 g fetaost.

Sätt ugnen på 200 g och stoppa in rödbetorna oskalade. Titta till dom efter ca 45 minuter. Dom ska vara mjuka. Du kan stoppa in pajen i ca 30 min.

När betorna och pajen har svalnat lite höjer du värmen till 225 grader. Nu skalar du rödbetorna och skär i små bitar och samma sak med löken. Du lägger ner hälften av betorna,lök och grönkålen i pajen. Nu vispar du ihop yoghurt,ägg,honung,ost,rosmarin,salt och peppar. Sen häller du smeten över pajen och sticker ner resten av betorna,lök och grönkålen. Du avslutar med att smula över fetaosten.  Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Jag gräddade dock min i 40 min men på slutet la jag lite folie över.  Sen serverade jag med en god sallad till.

 

Det ser väl gott ut och nu är rödbetorna billiga för det är säsong. Nu ska jag gå upp och titta efter någon resa för vi tänkte ta lite semester, så vi får se var vi hamnar. Sen blir det soffmys. ?er

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *