Ingen god kaka

Hej idag tänkte jag vi skulle prata lite om att va perfekt. Igår bakade jag en rawkaka och den blev inte bra . Jag blev inte ledsen för det . Det ända som var tråkigt var att då hade jag ingen lillördagsfika. Dock så kom jag till att tänka på vilka krav vi ställer på oss själva. Jag kommer ihåg att min mamma var perfektionist och att jag i ett tidigt stadium bestämde mig för att så skulle jag inte bli. Jag tror att jag har lyckats bra med det men ibland hade jag tyckt att det kunde va bra att ha lite som hon. Det konstiga är att mina fyra barn har en släng av perfektionist i sig och jag ser att det hämmar dem. Jag läste någonstans om en kvinna som fick sitt råd att börja lite försiktigt. Hon började med att inte bädda sängen. Idag mår hon så bra. Hon har gjort så mycket som hon inte annars hade gjort för resten var ju inte perfekt. Så ni som ska uppfostra era barn se till att dom får med sig att det är okej att en sak inte blir som du tänkt dig. Den är bra som den är. Nästa gång du gör något har du kanske lärt dig något nytt från ditt tidigare försök. Det viktigaste är att du gör det och inte väntar på att allt ska va perfekt.

Den ser väl god ut men nej. Så nu får ni inget recept.  Ja vi skulle kunna prata mer om det här ämnet men kom ihåg ordet lagom.
Ha en fin dag ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *