Recept på hallongrottor

Hej på er ja då startar vi en ny vecka. Har vi något speciellt inplanerat, ja i dessa tider så är kalendern ganska så tom. Dock så har vi två roliga saker inplanerade. På onsdag flyttar vi jobbet till dottern min.Nu har det gått allt för länge sen vi har träffat vårt barnbarn och på lördag ska vi hem till sonen. Ja men hur såg helgen ut. Ja på lördagen fick vi ett besök av sonen och hans flickvän. Kul att vi bor så nära att vi kan ta en spontan fika hos varandra. Den här gången hade dom varit och köpt en cool tapet. Så kul att få va med på deras renovering. Vi högg in på helgens kaka som blev hallongrottor så goda. På kvällen åt vi en så god vegetarisk lasagn . Ni ska få receptet men tänkte ge er först receptet på hallongrottor.

Jag älskar att följa duktiga bagare men det bästa är när dom ger en tips om hur du ska baka för att få det bästa resultatet. Lite dolda hemligheter som dom delar ut. Två som jag följer är http://Fredriksfika  och

http://Bakamedfrida.
Hallongrottorna kommer från bakamedfrida .
Du behöver 200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1.5 dl hallonsylt

Blanda allt till en deg, se till att inte blanda för länge. Degen ska precis bara gå ihop.

Rulla sen jämnstora bollar och lägg ner i muffinsformar. Använd en glass skopa att ta med för då får du dom jämnstora. Ta sen baksidan av en slev och gör hål i bollen. Stoppa ner lite sylt. In i ca tio minuter eller tills dom får lite färg. 175 grader. Du får ca 20 st. Låt dom svalna i formarna i ca en till två timmar innan du mumsar på dom. Ja det är grymt men dom måste hinna sätta sig.
okej lycka till och nu måste jag sluta . Vill bara önska er en bra dag ? Glöm inte att hålla avstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *