Så stolt och ni måste göra denna goda och nyttiga salladen.

Hej

Ni måste göra den här salladen men innan vi pratar mer om den måste vi prata om mina eller min guldklimp. Ja det känns så . Jag har ju börjat att se om trädgårdstider , jag älskar det programmet . Jag mår så bra av att se det. I ett program visade dom hur man odlar potatis i en kruka så jag testade det. Du lägger ner potatisen och när du ser att det kommer upp grönt lägger du på mer jord och på det här sättet får du fler potatis. Jag fick potatis men tyvärr var dom inte så stora men lycklig är jag . Goda var dom också.

Uppe i högra hörnet ligger min potatis. Okej nu ska ni få receptet på en så god och nyttig sallad. Den här är för 10 personer

Börja strimla 1kg vitkål ,800 g morötter, halv purjolök eller en röd lök, en röd paprika och en grön paprika .
Nästa steg är ta fram en kastrull och häll i 1,5 dl vinäger (vit eller äppelcidervinäger)

0,5 socker eller jag tog i lite honung. 0,5 dl rapsolja, 0,5 dl olivolja, 1msk salladskrydda och ca 1 msk örtsalt . Koka upp o häll den varma dressingen över salladen. Blanda runt och täck väl o låt stå i kylen ett par timmar innan du använder den. Salladen håller i 2-3 veckor.

Jag har bestämt mig för att alltid ha en sådan sallad i kylen. Så två saker ska köpas en stor burk och en matberedare eller en mandolin.
Tack http://Foodpharmacy för receptet och vill även tacka http://Zeinaskitchen.se

Ha en fin dag , jag ska plocka fram min näsduk och vinka av sonen. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *