Tankar om ett perfekt liv.

Hej på er, ja det blev en lång paus. Så är jag , bryter jag mina rutiner så är det så lätt att bryta mina andra rutiner. Jag har haft semester och faktiskt en skön semester. Det har varit skönt att inte ha krav på sig, att nu måste vi hitta på någonting att göra . Två orsaker till att det har blivit så coronan och att jag skadade foten på min senaste vandring. Så nu tar vi nya tag och tittar framåt. Jag har funderat mycket på det här med ett perfekt liv. Hur mycket det förstör våra liv och det värsta är att vi omedvetet för det över till nästa generation. Vi är så rädda att göra fel och det är så konstigt för det är ju felen som gör att vi utvecklas. Sen kan inget bli perfekt för vi har olika sätt att se på saker. Varför måste det bli perfekt och vad händer om det inte är perfekt. Ingenting händer. Jag har tre exempel från mitt liv eller fler. Jag älskar att baka men jag vågade inte och tyckte att det inte såg ut som på bilden när jag bakade. Kakorna blev inte bra men så en dag bestämde jag mig för att bara baka för det va kul och då blev allt mycket bättre. Jag släppte kraven på mig själv. Ta min träning jag har alltid varit så orolig att jag gör fel. När jag släppte kraven och bara rör mig och gör mitt lilla egna program så blev det mycket bättre. Klart att man ska sträva efter att göra ett bra jobb men om du märker att du inte kommer framåt eller att det gör att du inte vågar göra saker så måste du börja tänka om. Ditt hem behöver inte vara nystädad och du behöver inte bjuda på en trerätters gourmetmat. Tänk på att dina vänner kommer för att träffa dig och hur ofta går du hem till någon och tänker på hur hon elller han har städat ordentligt. Nej du vill ju prata och ha kul. Ni som nu ska uppfostra en ny generation vill jag bara ge er ett tips att glöm inte att ge beröm när någon gör fel. Inte bara när hon gör rätt. Vi måste få en ny generation som inte är rädd för att göra fel. Du kan säga att du klarar det men om du inte gör det så gör det inget. Bara försök igen eller gör på ett annorlunda sätt. Dock så måste du tänka och leva själv så för dina barn gör som du. Det är en svår uppgift för vi har inte lyckats. Vi är många som ställer orimliga krav på sig själv men det är aldrig för sent att ändra sig. Ta små babysteg, det viktigaste är att du gör dom.  Okej det känns härligt att va tillbaka Ha nu en superhärlig dag ?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *