Min antiinflammatoriska resa börjar nu med ett recept på vegoburgar.

Hej Det känns som iallafall Stockholm har fått lite snö, nej det är inte snö men det är aspfrö fick jag höra av en av mina följare på Instagram. Nu vill jag bara att det ska sluta för jag gör inget annat än sopar altanen. Jag har inte varit ute på balkongen men jag kan tänka mig att vi har en vit matta istället för en blå matta.

Okej till något helt annat jag hoppas att ni gillar när jag lägger upp lite matrecept. Min antiinflammatoriska resa börjar nu. Egentligen blir det inte så stor skillnad från vad jag brukar att äta men jag kommer va mer noga med kryddor och vad jag stoppar i maten. Så igår åt vi vegoburgar med en god sallad med en citrondoftande vinägrett. Så här kommer receptet.

1 gul finhackad lök , 2 msk olivolja,2 rivna morötter, 1 tsk malen koriander, 1 tsk curry, 1 tsk spiskumminfrö, 1 burk kikärter, 1 uppvispat ägg, 1 näve hackad färska koriander, saften och rivet skal från en lime. 1 rågad msk frön ( solros,sesam,pumpafrön, glutenfrimjöl eller maizena.

Börja med att steka löken och morötterna i 1 msk olivolja. Ca 5-7 min. Sen rör du ner alla kryddorna och stekar ett par minuter. Lägg sen lökblandningen i en skål tillsammans med bönerna och ägget. Mixa men låt det bli lite tuggmotstånd. Rör sen ner färsk koriander, färskpressad lime, limeskal och frön. Krydda sen med salt och peppar. Ställ gärna i kylen i 20 minuter om du har tid. Sen klappar du på med mjöl på händerna och gör små biffar som du sen steker på järnet ca 10-12 minuter. Dom ska bli gyllenbruna. Gör sen en god sallad med färsk koriander,gurka,avokado och citron doftande vinägrett.

Du behöver

Saften från en halv citron ,rivet skal från 1 ekologisk citron. 1msk äppelcidervinäger, 1 tsk dijonsenap, 1 msk syltad citron finhackad, 5 msk olivolja.

Kör alla ingredienser utom olivoljan i en mixer. Häll i oljan sakta tills vinägretten har önskad konsistens.

Det blev väldigt gott. Nej dags att ta tag i dagen igen. Ta nu hand om er och ha en superhärlig dag. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *