Det var den helgen.

Hej wow vilket väder vi har haft i Stockholm och det passade oss väldigt bra. Vi skulle hjälpa Hjalmar med en soffa och tömma lite av det sista i hans lgh. Han och hans tjej har varit så duktiga på att tömma så det gick snabbt. När vi sen hade en släpkärra och ett par extra händer passade vi på att slänga lite skräp. Vi rev även av en plastmatta som har legat i en minihall. På fredagen orkade vi inte laga mat så då beställde vi från subway.

För att få mina steg traskade jag till maxi och då går jag förbi myrorna och det är alltid kul att se vad man hittar för tokigheter där. Jag hittade två böcker som verkade intressanta. Ska se om man kan få till en rutin på lite mer motion hemma. I dag ska jag jogga fem minuter på löpbandet. Okej i lördags bytte vi ut duschen till en annan, ja det fungerade inte med den första vi köpte, därefter åkte vi en snabbis till Ikea. Jag hade gärna gått i lugnare takt men min man är i inte ett stort fan av att gå på Ikea. Jag fick det jag ville ha en ram plus en låda chockladtoppar eller som vi säger gräddbullar. Sen en snabbis in på gant men jag hittade inget som jag tyckte att jag verkligen behövde men leif hittade ett par snygga byxor. Ni får snart se vad jag ska ha ramen till. Jag lovade er att jag skulle ge er receptet på lakritsglassen som jag gjorde i lördags. Jag hittade receptet https://nouw.com/yayas

Du behöver grädde,kondenserad mjölk, två citroner, vaniljsocker,turkisk peppar,vatten och fem kicks.

Börja vispa 5 dl grädde, vänd sen ner kondenserad mjölk. Riv två citroner ner i grädden plus 1msk vaniljsocker. Ställ sen in i kylen när du delar fem kicks i en kastrull med två msk vatten. Rör runt till att all lakrits har smällt, låt den sen stå och svalna. Nu tar du en påse eller handuk och krossar turkisk peppar till små bitar, jag fick dom för stora. Använd en brödkavel och banka dom. Nu tar du fram en form och häller i halva smeten och ringlar över den smälta kickarna. Blanda runt och häll på lite krossad turkisk peppar. Häll sen det sista av glassen och mer kicks och kross. Nu ska den stå minst sex timmar i frysen innan du äter den. Receptet kan även ligga uppe på Insta stories.

Det blev väldigt gott. Nu ska jag ta tag i dagen ? på er och kom ihåg att ni är bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *