Julkänsla eller inte

Hej Hur mår ni Har ni kommit i någon julstämning. Vad är det för en konstig fråga. Det kan väl aldrig vara fel att vara ledig,äta gott,träffa släkt och vänner och ge och få julklappar.  Ja jag vet att alla inte har det bra under julen, men jag utgår från oss som har det bra. Jag tror att jag går igenom olika faser när det gäller julen. När man är liten älskar man ju hela konceptet sen när man kommer upp i tonåren tycker man det är lite jobbigt men man vill inte erkänna att man ändå tycker det är mysigt. Sen blir man vuxen och får sina egna barn och då vill man föra över julkänslan på sina barn. Min julstämning är att jag blir varm om hjärtat när du ser dina barn göra samma saker som du gjorde när du var liten och att dom älskar det lika mycket som du. Nästa fas är när dina barn blir ungvuxna och har svårt för att hitta julkänslan. Då hamnar du själv i en fas där du börjar dra in på saker och börjar uppskatta julen på ett annat sätt. Eller gör jag det eller har jag tappat lusten för mina barn har gjort det. Det tror jag nog, jag blir påverkad av negativa toner. För jag vet att jag älskar julen. Jag älskar köpa julklappar och alla förberedelser man gör inför julen men det viktigaste för mig är nog att jag känner en sån trygghet. Hela familjen samlad inga måsten. Kommer ihåg när jag hade flyttat hemifrån, Gud vad jag älskade det när man skulle sova hemma hos sin pappa. Vakna upp med alla sina syskon. Alla sov över och det är samma sak nu när mina barn kommer hem och sover över.  Hur kommer det bli sen när barnen får egna familjer, dom har sina respektive men inga barn.  Så jag har ej kommit till den fasen. Ibland kan jag tänka så otacksamma vi är som tjatar om julstämning när det finns människor som inte har något alls. Hur tänker vi där, kanske dags att göra något för andra. 

Dom här är så  goda. I helgen ska jag trycka ner några tomtar och jag är även sugen på att gå på skansens julmarknad. Nu ska vi fika och fira att jobbet har gått så bra. Le kom hem med lussebullar. Det är ju lillördag. ?på er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *