Istället för fredagsbukett blev det en måndagsbukett.

Hej

Istället för fredagsbukett blev det en liten måndagsbukett. Jaha då var vi inne i oktobermånad och vad kan inte passa bättre med Ett recept på en god soppa/ gryta. Men innan jag ger er receptet måste jag bara berätta att jag har precis beställt hem något som jag tror att en del kvinnor kommer bli glada för. Jag ska visa er det när jag får hem det, men om det fungerar så kommer jag bli så glad. Okej vi pratar om det när jag får hem produkten. Jag kan säga till er att det har med skönhet att göra. Oj vad jag längtar för att visa er. 

Ha ser att ljuset är lite snett men vad gör det, finns värre saker att tänka på.

Du behöver för att göra en minnestronesoppa.      

                                                                                                              

 • gul lök
 • 2 vitlöksklyftor
 • 300 g butternutpumpa
 • 200 g savoykål
 • 150 g rökt sidfläsk Det tog jag bort för jag ville ha den vegetarisk. 
 • 3 msk olivolja
 • 1 1/2 l vatten
 • 3 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar
 • 1 burk finkrossade tomater (à ca 390 g)
 • 1 tsk torkad timjan
 • 1 lagerblad
 • 100 g pasta i mindre bitar
 • 1 tsk salt
 • 2 krm svartpeppar
 • 1 burk kokta borlottibönor eller vita bönor (à ca 400 g)
 • 1/2 dl riven parmesanost

Sen gör du så här.


Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär pumpan i tärningar. Strimla kålen grovt. Bryn lök, vitlök och pumpa i olja i en stor kastrull ett par minuter. Tillsätt vatten, buljongtärning, krossade tomater, timjan och lagerblad. Låt koka i 15 minuter under lock. Tillsätt pastan, salt och svartpeppar och låt koka ca 10 minuter. Häll av skölj och låt bönorna rinna av. Tillsätt bönor och kålen, låt koka några minuter.Ringla över lite olivolja och strö över parmesan vi servering.

Okej sen är det bara att mumsa med ett gott bröd till. Jag hade Fröknäcke till. Nu ska jag försöka hitta en ny serie vi kan följa för vi är klar med billions. Har ni tips på serier får ni gärna dela med er. Ha en fin kväll och kom ihåg att tänka på tre bra saker som du gjort innan du lägger dig. ?på erI

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *