Världens godaste Fröknäcke.

Hej

Wow jag blev klar med att rensa ut sommarkläderna och in med höst och vintergarderobben. Så skönt och nästa fredag tar jag hand om alla skor och ytterkläder. I dag blev jag lite besviken för halsbandet som jag köpte i Grekland hade jag ju tänkt att det skulle hänga i mitt gamla halsband. Jag har ett halsband med mina barns initialer och min förlovningsring och vigselring. Tyvärr så märker jag att jag inte får på det på mitt gamla halsband men jag ger inte upp, det ska på. Hoppas att ni har en trevlig fredagskväll, vi har precis avslutat en lång trevlig middag med Lu och hans trevliga flickvän. Kul att ha någon att tjejsnacka med. Nu tänkte jag ge er receptet på så goda Fröknäcke från @fredriks fika. 

Du behöver 1 dl sesamfrö, 1dl pumpakärnor, 1dl solroskärnor,2dl havremjöl, 0,5 dl majsolja, 2dl hett vatten 1 msk flingsalt. Ta fram en skål och häll i alla torra ingredienser. Jag malde själv ner glutenfria havregryn, körde dom med en stavmixer. Sen häller du i olja och vatten. Rör runt och låt stå i tio minuter. Sen lägger du ett bakplåtspapper på en plåt och där brer du ut degen. Jag la ett nytt bakpapper på och kavlade ut så tunt som möjligt. Skär försiktigt rutor i degen och strö på lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 150 grader ca 60 min.Låt sen svalna på galler. Så goda och nyttiga.

Om ni undrar varför det inte är någon bild så beror det att jag håller på tillsammans med min yngsta son att fixa till min blogg. Lycka till med bakandet. ?på er

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *