Handlat inför midsommarfesten och ett gott mattips till er

Hej på er

Så kul när jag och Birger kommer hem ifrån Ica maxi och har parkerat bilen kommer jag på att jag glömde köpa vanliga potatis och även vegetariska köttbullar. Ska jag åka tillbaka nej magen kurrar och jag bestämmer mig för att gå imorgon. Ni ska få receptet på en god gryta som Leif hade gjort. Jag hittade receptet i en tidning som Lu får.

Han letar ju efter en bostad. Så när jag satt och bläddrade lite i den hittade jag en dietist som har en blogg portion under tian. Bra tips för studenter. Iallafall så lagade vi fruktig kokosmjölkgryta.

Du kokar riset och hackar 1 gul lök 1 vitlök. Hacka fint. Du fräser löken mjukt i en kastrull med 1 msk curry. Häll i en burk kokosmjölk, halv eller hel krossade tomater, smula ner en halv grönsaksbuljong. Sen tar du och vispar i 0,25 dl jordnötssmör. Blanda ordentligt. Låt det puttra i ca tio minuter. Nu tillsätter du 5 dl kokta kikärtor plus ett halvt paket frusna mango. Skiva 1,5 bananer och lägg i och låt det nu bli varmt. Smaka av med salt och peppar och servera en god sallad. Vi hade tyvärr bara sallad och morötter hemma så det blev en lite tråkig sallad men grytan var supergod. Tack Hanna Olvenmark för ett gott recept, jag ska börja följa dig. Bra att få lite mer tips på vegetarisk mat.

Här skulle komma upp en bild som jag tyvärr inte lyckas få med.

I år har jag köpt färdig midsommartårta och köpte även vår favoritkrans men dom andra vill ha kransen nu, dom tycker att den blir torr till imorgon. Ha vad gör man inte för att få en bit krans, okej jag kan köpa en ny imorgon. Ska ju ändå gå och handla.

Ha nu en härlig kväll och imorgon är det midsommar. ?kramisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *