Mindfulness,djup text och väldigt lång text.

Hej på er

Jag lovade er att jag skulle berätta lite mer för er om mindfulnesskursen. För det första varför gick jag den här kursen. Ja jag har en del spöken i mig. Sen jag var liten har jag varit livrädd för att gå till doktorn, tandläkaren och att bli sjuk. Jag tror att det har med mitt kontrollbehov. Blir man sjuk så tappar man kontrollen. Så jag måste lära mig att slappna av. Jag håller väldigt hårt i min familj, vill egentligen att vi ska leva tillsammans hela livet. Köpa ett stort hus och göra om till små lägenheter. Jag tror även detta bottnar i att mina föräldrar skilde sig när jag var i den åldern då jag behövde en mamma som bäst, Tonårstiden. Avsked gillar jag inte och jag har varit med om många. Tre av mina fyra barn valde att plugga på en annan ort. Jag kommer ihåg att när dom kom hem o hälsade på, så tänkte jag bara att dom åker snart igen. Dumt istället för att njuta av tiden. Så kursen skulle ge mig verktyg att lära mig att njuta av nuett .Sen har jag ett otroligt dåligt minne när det gäller vissa saker. Jag har alltid vetat allt om familjen och deras saker men att komma ihåg något jag läst,sett eller hört kan ibland vara störtomöjligt. Alla reser jag har gjort kommer jag knappt ihåg. Tack vare kursen fick jag reda på att det här är en typ av stress. Det hade jag ingen aning om. Så har ni möjlighet att gå en kurs, så gör det. Det är inget konstigt utan något som jag tycker man skulle lära ut till små barn.Så slipper dom att ha dom här problemen när dom blir vuxna. Kursledaren sa att barn har lättare att ta till sig informationen än vuxna.

Jag gick den här kursen, du kan gå in på hennes hemsida gronahuset.nu och läsa och lyssna mer om detta.

Jag har börjat med en rutin att jag lyssnar på olika övningar, tre gånger om dagen. Förmiddagen, eftermiddagen och precis innan jag ska sova.

Vi fick med oss en del bra tips. När du lägger dig tänk på tre bra saker du har gjort under dagen och när du vaknar säg till dig själv att det här ska bli en bra dag. Stanna upp och andas, njut av stunden. Oroa dig inte för morgondagen, den tar vi i morgon. Lägg inte din energi på något du inte kan göra något åt. Lyssna på vad din kropp säger. Hjälp andra och bli nyfiken på livet igen. Se livet med barns ögon. Stanna upp och titta upp mot himmeln. Ha inte så höga krav på dig själv. Jag kommer ihåg att jag älskade att baka men jag vågade inte för jag tyckte att mina kakor inte var fina nog. Sen plötsligt en dag sa jag till mig själv att jag struntar i vad andra säger utan jag bakar för att det är roligt. Jag har aldrig bakat så goda bullar o bröd som jag gör nu. Klart att jag missar ibland men jag bryr mig inte. Det händer inget livet går vidare. Så var inte rädd att göra fel, alla gör fel. Det här är ingen vanlig kurs som du får ett examensbevis i utan det här är en kurs där du får verktyg för att ändra ditt liv. Tänk på att du satsar på dig själv och hur fel kan det vara. Du har tid men du får kanske ta bort något annat i ditt liv som kanske inte är så viktigt. Du behöver kanske inte surfa så länge, konstig sak av mig att säga. Jag har ju en webbshopp och jag vill ju att ni ska handla men ni förstår vad jag menar. Alla människor måste hitta sitt inre lugn, då blir det lättare att ta tag i problemen som uppstår under livets resa. Ha kul och njut av livet just nu. Om ni börjar en kurs får ni gärna skriva till mig och berätta vad ni tyckte. Jag har börjat att släppa kontrollen och jag har verkligen börjat leva här just nu. Jag har långt kvar men jag är på väg.

Läste det här och skrattade gott, ja det är viktigt att skratta mycket.

Jag ramlade ner för trappan och jag tänkte vad snabbt jag kom ner. Positivt tänkande. När jag sitter och gör mina övningar tycker jag att det är svårt att hålla bort alla mina andra tankar men då för du bara tillbaka dom igen och fokuserar dig på nytt och gör det du ska göra. Oj det här blev en hel uppsats, men jag hoppas att jag kan hjälpa någon med denna text. Om någon hade sagt till mig för ett år sedan att du kommer blogga hade jag skrattat. Inte skulle jag våga skriva något som andra ska läsa eller ingen kommer hitta mig. Jag skulle inte våga, jag skulle bara tänka på stavfel och byggnadsfel. Men då tänkte jag, det struntar jag i och kör bara. Det är så roligt och jag längtar nästan till kvällen då jag sätter mig ner och skriver till er. Nu ska jag sluta Tack för ni läser ❤️?kramisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *