Nu ska ni få lära er saker om bi

Hej på er

I dag ska jag lära er om bi. Ni vet väl att vi måste vara rädda om våra bi. Utan dom kan vi säga hejdå till mycket god mat. I går berättade jag för er att jag ska fixa en rabatt och då ska jag verkligen tänka på att ta blommor som är bivänliga, helt enkelt insektsvänliga. Okej vad har jag lärt mig om bin. Ja under vintern är dom så smarta att dom lägger drottningen i mitten och sen bildar dom en boll inne i bikupan av sig själva runt henne. Det kallas för ett vinterklot. Arbetsbina turas om att sitta ytterst för att inte frysa ihjäl. Om vi har 25 minusgrader ute så kan drottningen ligga inne i vinterklotet och mysa i 20 grader. Nice svensk sommar. Bikupans dörr kallas flustret, se där har vi lärt oss ett nytt ord. Ja jag iallafall. Vet ni att när vi ser bina flyga ut på våren är det för att gå på toa, det kallas för rensningsflykt. Sen till sommaren börjar deras viktiga jobb att pollinera. Allt det här lärde jag mig under frukosten. Ny kunskap är alltid roligt.

I dag har Bi varit hos tandläkaren och där fick han reda på att han hade två hål i sina visdomständer, så då bestämde dom sig för att dra ut dom. Bra då blir han av med dom problemen. Då passade vi på att mötas i centrum och där köpte vi varsin glass, tyvärr var det för kallt att äta den ute men det är ett vårtecken när GB säljer sina glassar för halva priset. Så här kommer mitt bidrag till fotoutmaningen. Jag tog en maraboustrut, den var god men inget jag dog av.

Vi, Maxarna och Sweetwords har startat en fotoutmaning i April där man ska göra ett bidrag per dag med ett tecken man anser är vår. Det kan vara allt från känslor, prylar, dofter, till riktiga vårtecken i naturen. Tolkningen är fritt. Man kan skriva text till eller bara uppvisa en bild. Hinner ni inte varje dag gör ni tolkningen de dagar ni hinner. Meddela att ni är med så vi kan följa era fina vårtecken.

• Kraven är att du länkar till oss & berättar att det är vi som håller i utmaningen.

• Länka även till de vi uppger är med i utmaningen.

• Använd bilden ovan som hör till utmaningen.

• Tolka helt från ert hjärta.

• Märk utmaningen med #maxword

Dessa härliga bloggare är med. Det är även dessa ni ska länka till i ert inlägg.

Lina

Marie

Madde

Therese

Anette

Kamillaskamera.com

Nej nu har jag jobbat klart för i kväll, nu måste jag gå och läsa något till kursen imorgon. Vi hörs ?Kramisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *