Så blev det tyst

När jag går till affären går jag förbi ett litet gulligt hus. Det har jag gjort många gånger under mina 26 år här. Jag har sett huset i alla årstider och jag har sett människorna som har bott i huset. Det var ett par som jobbade jättemycket med deras trädgård och huset. När dom blev äldre såg jag dom ligga i rabatterna och rensa ogräs och beskära äppelträd, men så en dag var dom borta. Det blev väldigt tyst och stod tomt länge. Mina tankar gick till att föräldrarna var för gamla och kommit in på ett hem och barnen visste inte vad dom skulle göra med huset. I dag när jag var på väg att göra några ärenden såg jag en grävskopa och jag tänkte ja någon har köpt huset och ska nu renovera det, samtidigt tänkte jag att nu har säkert det gamla paret dött och barnen har sålt huset. På vägen hem får jag se att här skulle man inte renovera utan riva allt. Så sorgligt när man tänker hur mycket jobb dom har lagt ner och då kom jag själv att tänka på vårt hus. All jobb och kärlek vi har lagt ner här kommer kanske någon och river ner det på två dagar. Vårt arbete som har tagit oss halva vårt liv. Känns lite sorgligt.

Nej nu till något roligare. Jag var på mq rea och hittade lite fynd. Jag får visa senare vad jag köpte när jag var på mq och Nk. Det känns som att ni gillar när jag lägger upp lite mattips. Så här kommer ett mattips från bloggen jävligt gott. Det blev en bondgryta, ja så god. Jag gjorde potatismos på ett helt nytt sätt. Jag hällde grädde och olivolja i och det blev också jättegott.

Grönsaksrester från recept 1, till exempel broccoli, blomkål, purjolök, och morot, sammanlagt, (ca 500-700 g)

Ytterligare grönsaker till soufritton: gul lök, bladselleri och paprika (1 mellanstor lök, 2 stjälkar selleri och 1 paprika)

Färsk persilja (en liten bukett)

2 burkar krossade tomater á 400 g

1 burk vatten

1 msk ljus sojasås

1,5 msk grönsaksfond

1 burk Kikärtor á 400 g

1 burk vita bönor á 400 g

3 klyftor vitlök

Timjan och rosmarin

Juice från 1/3 citron

Rikligt med olivolja till stekning och final touch

Potatismos

2 kg mjölig potatis

Havregrädde 3 dl

Olivolja

Salt och Peppar

Jag tog matlagningsgrädde istället för havregrädde för jag vet inte om Lu kan äta det. Ska undersöka det.

Vill du ha receptet släng upp en kommentar så skickar jag till dig.

Jobba lite sen är jag sugen på en liten fruktskål med nötter. Må så gott ?Kramisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *