Så gott med Tonfiskpizza

I dag har jag pratat mycket i mobilen, så jag har fått stora elefantöron. Jag pratade först med min kära son Hj om hur hans helg har varit. Alltid kul att höra en sådan nyfiken mamma är jag. Sen blev det en massa jobbsamtal och till slut pratade jag med min kompis Ki men då var jag smart och gick samtidigt på löpbandet. Sen har jag pratat på fb med några gulliga kvinnor i broderigruppen, dom är så snälla och ger så fina kommentarer när man lägger upp sina projekt. Det sista samtalet var inte lika roligt, det var min tandhygianist som ville träffa mig. Jag har tyvärr inte samma längtan efter att träffa henne. Hon är jättetrevlig, vi kan istället gå och ta en fika. Ja jag får se vilken tid hon ger mig. Till något roligare I dag vill jag faktiskt tipsa er om en god Tonfiskpizza som jag gjorde både vanlig och glutenfri. Receptet fick jag av jennys matblogg.

Det blev jättegott och jag hällde på en sås med citron,dill och majonäs. Det bästa var att pizzan till Lu blev jättebra. Där fuskade jag lite och använde den här påsen.

Det var bara att hälla vatten och jäst i. Jag gjorde egen tomatsås, tog en burk krossade tomater,tomatpuré och oregano i en kastrull. Sen fick det sjuda i ca 10 min. Degen till oss andra var 25 gram jäst utblandad med 2,5dl ljummet vatten. Sen hällde jag i ett fint mjöl ca 6 dl eller till den släpper kanterna. Jäsa i ca en timme och sen är det bara att fylla på med gottigott. Får oss blev det tomatsås,lök,ost och tonfisk.

I morgon får jag besök av en väldigt fin vän men hon får stå ut med ett dammigt hem för dammsugaren fungerar fortfarande inte. Godnatt ?Kramisar

2 svar på ”Så gott med Tonfiskpizza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *