Min julafton

Vaknade som vanligt först, tog lite snabb frukost och väntade in resten av familjen. Sen började allt fixande inför den stora dagen. Jag slog in julklappar och la under granen. Berget växte. Vi började även fixa för middagen. Det är mycket som ska hackas till kalkonen. Efter ett tag åkte Le och hämtade en väldigt trött men sött Lu med sin fina jultröja.

Så Lu gick sen in till sitt rum och la sig för att sova lite, det behövde han verkligen för hans resa började halvtvå på natten. Han kom fram till Sverige vid ett, så en väldigt lång resa. Vi andra gjorde väl som alla andra tittade på Kalle anka och fikade med allt vi har bakat.

Ja som sagt så fick jag fixa dukningen själv och det gick bra. I år ville jag ha det enkelt och sen började det bli lite stressigt med matlagningen.

Här ser ni ljusen från Ester och Erik, snygga men lite svåra att tända. I år har jag verkligen gått in för gran i vatten och sen var det kul att alla karaffer även kom till användning. Ja nu hade vi alla tagit på oss våra finkläder och då var det dags att sätta sig till bords. Först äter vi risgrynsgröt och det var Hj som fick mandeln i gröten. Så han fick en trisslott av tomten.

Dags för huvudrätten

Efter en lång middag med mycket prat och skratt skulle vi göra något nytt. Vi skulle spela julklappspelet. Så roligt det var och alla jagade mina paket. Jag hade köpt ett par happysocks och i det andra låg 5 st lotter. Lu var inte så förtjust i idén att leka den här leken och sen hade han inte hunnit att köpa något så han tog nåt hemifrån och packade in. Ja det var så roligt så vi höll på att skratta ihjäl oss och det var Lu som fick mest paket. Jag fick en ask aftereight tills jag upptäckte att jag saknade den på gottebordet. Mycket rolig lek, den måste ni prova.

Ni som inte vet hur man gör. Alla lägger två pakett på bordet, och vi hade bestämt ett maxvärde på 50kr. Sen slår du med en tärning och får du en etta eller sexa får du ta ett paket. När alla paketen är borta sätter du på en timer och gör på samma sätt men nu tar du paketen ifrån varandra. Gud så roligt.

Här ser ni så glada Lu och Le blev för deras vinst.

Nu var det dags för julklappsutdelningen. Galen som vanligt. Alla blev så glada för sina julklappar, men vi hade en rolig överraskning till. Vi bad barnen att sätta sig i soffan och där fick dom se en film från 91 och 97. Vi hade lämnat in två filmer som dom skulle föra över till ett USB minne. Det var så kul att se och vi skrattade så vi fick ont i magen eller var det allt godis man åt. Gud jag rullade till sängen allt för sent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *