Sjätte dagen

I dag har vi varit uppe med tuppen, vi skulle åka till Castle Howard i Yorkshire norr om York.

DÄr befann sig idag  BBCs Antiques Road Show. Lu hade för några veckor sedan köpt en kruka på loppis och nu ville han få reda på  hur gammal den var. Tyvärr måste vi ta en busstur som var den värsta bussturen i mitt liv. Vi körde småvägar och det var upp och ner, inte så kul. Jag var inte lika pigg på den här resan som dom andra två men vad gör man inte för sitt barn och man. Dock kom vi fram hela. Då fick vi ställa oss här


Här fick vi stå i kö för att komma in på området  men som tur var det många hundar att titta på. När vi kom in på området fick vi se det här slottet som har ägts av samma familj sen 1700 talet.


Ingen dålig bostad. Nu fick vi ställa oss i en ny kö, i den här kön skulle man visa vad man ville visa upp och även få veta vart man skulle ta vägen.


Nu fick vi reda på till vilken kö vi skulle gå till, det blev keramikkön. Samma sak där, många härliga hundar att titta på. Nu var det Lu tur.


Han fick prata med den kända keramikexperten från tv. Till hösten får vi se om vi har kommit med i tv. Tre till fyra gånger blev vi fotograferade av en fotograf i smyg. Så vi får se om vi blir kända nu. 

Det var jätteroligt för han tog sig verkligen tid och berättade att den var från 1800 talet och Lu köpte den för fem pund och han trodde att Lu skulle kunna få tjugo pund för den. Så det var verkligen kul. Nu var vi så trötta och behövde verkligen sitta ner och fika.


Mina två fina killar .


Nu hade vi fått lite mer energi och då bestämde vi oss för att utforska området lite mer.


Tänk att bo så här. Det var verkligen vackert och nu bestämde vi oss för att gå in i slottet.


Tyvärr så tog platsen slut så jag kunde inte ta fler kort. Det stod en guide i varje rum och berättade spännande saker om rummet. Familjen som bor här nu har två barn, en pojke som ska gifta sig nu och en flicka på 23 år. 

Sen var det hem igen med den hemska bussturen men det gick bra. Vi tänkte gå ut och äta men vi orkade inte så vi fixade till lite mat och satt och pratade och såg lite roliga avsnitt på datorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *