Jag älskar att läsa böcker

Jag har alltid älskat att läsa böcker, jag kommer ihåg när man var liten och man läste alla kittyböckerna. Jag kommer även ihåg när vi skulle åka på bilsemester då fick vi alltid gå och byta till oss en hel hög med serietidningar. Man gick till en butik med sina gamla tidningar och där bytta man ut dom till andra tidningar som man inte hade läst. Jag tror att man fick betala något men det kommer jag inte ihåg, tyvärr så kommer jag inte ihåg så mycket från min barndom. Men som sagt jag har alltid en bok på gång och jag brukar alltid läsa olika böcker. Jag har indelat dom i tre kategorier , första är nöjesrelaterade sen blir det faktaböcker och sist företagsböcker. Just nu läser jag Kepplers senaste kaninjägaren, jag har läst alla andra och jag tror att min favorit är stalker, hypnotisören,sandmannen,eldvittnet,paganinikontraktet. Jag har precis börjat att läsa kaninjägaren så lite svårt att säga vad jag tycker om den, jag får berätta när jag är färdig. Dock kan jag klart rekommendera böckerna, men som sagt be mig inte efter ett litet tag att berätta vad dom handlar om för det kommer jag inte ihåg. Sorgligt men jag har ett väldigt dåligt minne när det gäller sådana saker. Så bli inte förvånad om jag skriver om något jag redan har skrivit om. Sån är jag.


Jag har tänkt på en sak hur gör man för att få ungdomar att läsa och även njuta av att läsa. När mina barn var små så älskade jag att läsa för dom och jag hoppas att alla föräldrar gör det för sina barn. Om inte måste farmor/farfar eller mormor/morfar rycka in. Men varför slutar en del barn att läsa när de blir äldre och vad kan man göra för att det inte ska bli så. Jag tror inte att man kan tvinga någon att läsa, jag tror att det handlar om attityden man har till böcker. En svår nöt att knäcka men första steget är att se till att det finns böcker i hemmet. Prata om böcker med era ungdomar och försök att läsa för dom så länge som möjligt.Gör det till en mysstund, tänd lite ljus ta fram lite godis och läs en bok som du tror att dom gillar eller det bästa är att dom själva har valt ut någon bok. Sen kan man byta att dom läser och ni lyssnar. Man behöver inte alltid se på en film. Ja det här kan man prata och skriva mycket om och jag kommer säkert tillbaka till det. Men nu till något helt annat, imorgon ska jag göra två roliga saker men det berättar jag imorgon. Nu ska jag läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *